NS i SSP osudile kampanju protiv inspektora Slobodana Milenkovića

Vesti 08. jul 202209:45 6 komentara
Tanjug / Sava Radovanović

Potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić izjavio je da su određene strukture u MUP inspektora Slobodana Milenkovića "stavile na listu za odstrel" zbog slučaja Jovanjica i da postoji mogućnost da su upravo one uključene u plan likvidacije, te da zato nisu ni reagovale kada je im je Milenković prijavio da je životno ugrožen. Stranka sloboda i pravde ocenila da korumpirani centri bezbednosti i političke moći vode instrumentalizovanu kampanju Slobodana Milenkovića.

„Zapanjujuće su informacije koje smo čuli od Milenkovićevog advokata Zdenka Tomanovića. Tu pre svega mislim na to da je prošlo osam meseci od kada je on zvanično prijavio nadležnim organima da mu je život u opasnosti i da se priprema njegova likvidacija i da nikakvog odgovora do dana današnjeg nema“, rekao je Aleksić za list Nova.

Povezane vesti

Kako je prenela Narodna stranka, Aleksić je naveo da je potpuno jasno da je vrh vlasti u Srbiji spreman da po svaku cenu slomi slučaj Jovanjica, a da je preduslov za to da slomi inspektora Milenkovića i njegovog kolegu Dušana Mitića.

Aleksić je dodao da se na slučaju inspektora Milenkovića i lomi da li ćemo imati državu i da li će njom upravljati narko karteli ili institucije. „Inspektor Milenković predstavlja instituciju, ako slome njega, slomili su instituciju i samim tim će narko karteli uzeti svu moć u državi“.

Upitan da li će se Narodna stranka odazvati pozivu predsednika Srbije na konsultacije o formiranju nove vlade, Aleksić je rekao da će se poslanička grupa te stranke odazvati ako dobije zvaničan poziv.

„Mi ćemo razgovarati i učestvovati u konsultacijama i sa njim i sa ostalima, ali u okviru državnih institucija, zakonskih i ustavnih ovlašćenja onih koji u ovom trenutku vrše vlast“, kazao je Aleksić.

Tanjug / Sava Radovanović

SSP: Korumpirani centri vode kampanju protiv Melenkovića da bi srušili „Jovanjicu“

Stranka slobode i pravde (SSP) danas je „najoštrije osudila instrumentalizovanu kampanju kriminalizacije načelnika Odeljenja za borbu protiv droga beogradske policije Slobodana Milenkovića i njegovih kolega koju sprovode korumpirani centri bezbednosti i političke moći radi rušenje predmeta ‘Jovanjica'“.

„Jasna je namera da se spreči dalji rad IV odeljenja beogradske policije u vezi sa ‘Jovanjicom’ i praćenjem dokaza do svih umešanih u bezbednosnim strukturama i u političkim centrima moći“, navela je SSP.

Stranka je „duboko zabrinuta informacijama o ugroženim životima načelnika Milenkovića i njegovih kolega i selektivnom, diktiranom postupanju očigledno pažljivo selektovanih tužilaca koji, umesto da podrže borbu protiv organizovanog kriminala, nalaze svoje mesto u službi nekih drugih interesa“.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare