Aleksić traktorom na konferenciju: Od IMT-a žele da naprave građevinske parcele

Vesti 21. maj 202114:39 > 14:51 16 komentara

Potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić, koji je na konferenciju za novinare stigao vozeći traktor Industrije mašina i traktora (IMT), izjavio je ispred zgrade nekadašnjeg privrednog giganta da danas "vlast u Srbiji želi da od simbola srpske proizvodnje traktora, od fabrike i hala napravi građevinske parcele".

Aleksić podseća da je IMT 2015. godine otišao u stečaj, a da je 2018. godine potpisan ugovor o prodaji, ali samo žiga odnosno brenda, indijskoj kompaniji Tafe.

Pročitajte još:

Prema rečima Aleksića, 3. jula 2018. godine IMT menja svoje sedište u Bulevar kralja Aleksandra.

„Ali, u tom rešenju, u APR-u se briše akcijski kapital koji je bio u vlasništvu države Srbije i upisuje se poslovno ime Accessories iz Delavera sa 100 odsto kapitala. Posle toga sledi novo rešenje a to je formiranje nove firme koja se zove Industrija mehanizacije i traktora doo Beograd. Ta nova firma, koja je formirana 25. septembra 2018. godine, je u podjednakom vlasništvu Kamala Ahuje, koji je privatizovao sa Tafeom IMT, i Ivana Bošnjaka, vlasnik Milenijuma“, naveo je Aleksić.

Miroslav Aleksić
N1

Industrija mehanizacije i traktora, dodaje Aleksić, postaje vlasnik 100 odsto kapitala kao član Industrije mašina i traktora.

„Dakle, IMT ima člana društva, a to je Industrija mehanizacije i traktora, koja je na adresi gde su sve firme Milenijuma prijavljene, kao stoprocentni vlasnik IMT-a. Danas je izdato još jedno rešenje kojim Industrija mašina i traktora menja svoj naziv i sedište na tu adresu“, rekao je Aleksić.

Aleksić je rekao da bi neko mogao da postavi pitanje „otkud Milenijum u proizvodnji poljoprivredne mehanizacije, s obzirom da se vezuju za građevinsku industriju Republike Srbije“.

„Jaka sumnja se stvara da zapravo njihov interes nije da proizvode nekoliko stotina hiljada traktora godišnje već da verovatno Milenijum ima ambiciju da u budućnosti, pretpostavljam, bude jedan od glavnih izvođača na ovom prostoru fabrike IMT-a gde se planira izgradnja velikih naselja“, rekao je Aleksić.

Pogledajte konferencinju za novinare Miroslava Aleksića u okviru emisije Studio N1 live:

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare