Aleksić: Vlast nije odustala od otvaranja rudnika litijuma kod Loznice

Vesti 06. feb 202317:044 komentara
Rio Tinto
N1

Šef poslaničke grupe Narodne stranke Miroslav Aleksić i poslanica Ivana Parlić rekli su u Loznici da je interes građana i države da ne bude otvoren rudnik litijuma i da "zlo novog okupatora, oličeno u Rio Tintu", može biti pobeđeno samo zajedničkim delovanjem naroda, opozicionih stranaka i udruženja građana.

Vlast nije odustala od otvaranja rudnika litijuma kod Loznice i planira da celu Srbiju pretvori u rudarsko okno i zato moramo stalno biti na oprezu. Samo zajedno možemo da se odupremo tom pogubnom planu režima predsednika Srbije Aleksandra Vučića, rekao je Aleksić na konferenciji za novinare.

Rio Tinto ima ozbiljne planove da otvori rudnik litijuma i ta kompanija planira desetinama godina unapred, pa joj nekoliko godina odlaganja ne znači ništa, dodao je Aleksić, saopštila je Narodna stranka.

Parlić je rekla da će zajedničkom akcijom biti „pobeđeno zlo koje oličavaju Rio Tintu i Vučićev režim“ i istakla da se u Loznici „rešava sudbina Srbije i zato zlo mora biti poraženo prvo u Loznici“.

Ono što se sprema Loznici, sprema se celoj Srbiji. Izdato je 186 dozvola za rudarska istraživanja, što znači da je cela Srbija jedno istražno polje za nove rudnike, rekla je Parlić.

Aleksandar Vučić sa skupštinske govornice šalje signale Rio Tintu da se vrati i najavljuje nova istraživanja. Ko je on da odlučuje da proda ono što su generacije branile krvlju, upitala je Ivana Parlić.

Komentari

Vaš komentar