Aleksić: Vučić i Informer recikliraju laž, imam presudu – biće još jedna tužba

Vesti 04. feb 202308:39 65 komentara
Miroslav Aleksić
N1/arhiva

Potpredsednik Narodne stranke i narodni poslanik Miroslav Aleksić naveo je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić tokom sednice o KiM reciklirao laž objavljenu u Srpskom telegrafu 2017. godine, koja je pobijena na sudu, a koju je i današnji Informer objavio.

„Sve što je mogao da mi Vučić odgovori u skupštini je da citira Srpski telegraf od 18. avgusta 2017. godine, a koji mi je isplatio odštetu, upravo zbog laži koje ponovo reciklira Vučić i njegov Informer“, napisao je na Tviteru Aleksić, uz fotografiju današnje naslovne strane tabloida Informer i uz najavu tužbe.

Aleksić je na upit N1 dostavio presudu Višeg suda u Beogradu, u kojoj stoji da odgovorni urednik „Nezavisnih dnevnih novina Srpski telegraf“ Boris Vuković i Medijska mreža doo Beograd kao izdavač moraju da isplate Aleksiću 100.000 dinara na ime naknade za duševne bolove zbog povrede časti i ugleda. Sudija je utvrdio da je „sasvim jasno da je Srpski telegraf“ u tri broja „na najbrutalniji način, suprotno bilo kakvim načelima slobode štampe vređao čast, ugled i dostojanstvo tužioca“. I da „navedenim „informisanjem“ javnosti građani konzumiraju lažne i netačne informacije o tužiocu“, stoji u presudi.

U pitanju su tri teksta, jedan sa nadnaslovom „Miroslav Aleksić opljačkao Opštinu Trstenik“ i naslovom „Mutni poslovi Dinkićevog predsednika“ od 17. avgusta 2017, zatim 18. avgusta iste godine – „Bivši čelnik Trstenika ogrezao u kriminal“ u nadnaslovu i s naslovom „Aleksić s tastom opljačkao državu“ i 22. avgusta 2017. godine s nadnaslovom „Aleksić u Trsteniku muljao gde je stigao“ i naslovom „Lopov i lažov“.

Aleksić je naveo da je mu je odšteta plaćena.

Podsetimo da je Aleksić i ranije tužio Vučića jer ga je predsednik Srbije, kako je rekao, „lažno optužio da je krao gas u Trsteniku i da je portparol kriminalaca“.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare