Ambasada Libije demantovala navode da je sin amasadora učestvovao u tuči

Vesti 01. okt 202323:04 1 komentar
Mahmud Turkia/AFP

Amasada Libije demantovala je navode iznete na portestu u Naselju Stepa Stepanović da je sin ambasadora učestvovao u tuči u kojoj su pretučeni frizer i njegov brat.

Povodom incidenta u Naselju Stepa Stepanović, gde je grupa od petoro libijskih državljana pretukla frizera i njegovog brata, stanovnici ovog naselja su organizovali protest. Okupljeni zahtevaju da libijiski državljani budu procesuirani zbog ovog incidenta.

„Prvo su njih dvojica ušla u salon. Tražili su da se šišaju preko reda što im naš drugar nije dao jer svi moraju da čekaju, pa tako isto i oni. Tada su krenuli da divljaju, došlo je do incidenta. Kasnije im se pridužilo još njih trojica ili četvorica, nismo sigurni, isto libijski državljani. Jedan od njih je sin libijskog amasadora. Došlo je do tuče gde je našem drugu Draganu slomljeno koleno“, kazao je Radomir Vidovic.

Na ove tvrdnje reagovala je Ambasada Libije u Srbiji, koja je demantovala navode Vidivića.

„Jedan od prisutnih građana izrekao je nekoliko netačnih tvrdnji među kojima je najteža ona da je u ovoj grupi nasilnika bio i sin libijskog ambasadora u Srbiji. Ovo je potpuno netačna i lažna tvrdnja, budući da je sin libijskog ambasadora u Srbiji dečak od samo 9 godina i učenik osnovne škole, primeran po svom učenju i ponašanju, koji nije i nikako nije mogao ni biti član pomenute grupe izgrednika koji su svi odrasla lica“, navodi se u saopštenju Ambasade Libije.

Ambasada Države Libije takođe želi da ukaže na to da zakonske radnje prema navedenim licima još uvek traju i da stoga ne želi da daje ocene koje bi predstavljale mešanje u rad tih organa, ističe se u saopštenju.

Ambasada izražava žaljenje i osuđuje incident koji se dogodio u naselju Stepa Stepanović.