Ambasador Hovenijer: Tužioci na Kosovu treba da budu nezavisni, rade profesionalno i pošteno

Vesti 02. mar 202421:37 7 komentara
džefri hovenijer n1
N1

Američki ambasador na Kosovu Džefri Hovenijer izjavio je u Prištini da tužioci treba da zadrže nezavisnost i svoj posao obavljaju profesionalno i pošteno, ne obazirući se na kritike vlasti.

Na godišnjoj konferenciji državnog tužioca, Hovenijer je dao podršku sektoru pravde na Kosovu i istakao da je mukotrpan rad tužilaca inspirativan i od vitalnog značaja za pravosudni sistem, društvo i budućnost zemlje.

„Impresioniran sam onim što sam video kao vašu nepokolebljivu odlučnost da izvršite misiju, da ne budete obeshrabreni tekućim izazovima, uključujući ogroman broj slučajeva“, kazao je on.

Pročitajte još

Ocenio je da posao tužioca nije lak, svako ima svoje mišljenje kako neki predmet treba da izgleda i kako treba da se završi, ali da se moraju poštovati pravila, sudski propisi, „a to se ne dešava uvek kako želi javnost ili neko iz vlasti“.

Hovenijer je izrazio uverenje da je frustrirajuće, a ponekad čak i uvredljivo suočiti se sa kritikama za rad koji obavljaju tužioci, „ne samo od javnosti, već i od čelnika i drugih grana vlasti…“.

Podršku radu tužilaštva dao je i šef kancelarije Evropske unije na Kosovu Tomaš Šunjog.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare