Ambasador SAD: Primena sporazuma ključna za budućnost Kosova

Vesti 20. mar 202310:01 4 komentara
Armend NIMANI / AFP

Ambasador SAD na Kosovu Džefri Hovenijer ocenio je da je primena evropskog sporazuma ključna za otključavanje budućnosti Kosova.

„Nastavićemo da stojimo uz narod Kosova kako bismo realizovali jedan od naših ključnih, zajedničkih prioriteta: da obezbedimo da Kosovo zauzme svoje pravo mesto u evropskim i evroatlantskim institucijama“, poručio je Hovenijer na Tviteru.

On je uz to podelio tvit američkog državnog sekretara Entonija Blinkena da SAD pozdravljaju sporazum i da su ponosni i ostaju posvećeni unapređenju evropskih i evroatlantskih integracija.

Podsetimo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić i premijer Kosova Aljbin Kurti postigli su u subotu u Ohridu dogovor o aneksu sprovođenja sporazuma o putu ka normalizaciji odnosa.

Vučić, međutim, insistira da nije ništa potpisao, niti je prihvatio sve, kako to tvrde evropski zvaničnici, tako da ipak neće implementirati sve što je predviđeno sporazumom.

Glavni urednik lista „Nova“ Ranko Pivljanin ocenio je jutros za N1 da predsednik na pitanju dogovora oko Kosova pokušava da dokaže da je „malo trudan što medicina ne poznaje“.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare