Ambasador SAD odgovorio Đilasu: Nova godina poziva na optimizam

Vesti 10. jan 202318:21 44 komentara
Tanjug/Zoran Žestić / N1

Ambasador SAD u Beogradu Kristofer Hil izjavio je da veruje da je američko-srpsko partnerstvo snažno i da će samo biti još snažnije.

Na pitanje lista Danas da li će odgovoriti predsedniku opozicione Stranke slobode i pravde Draganu Đilasu, koji je nedavno reagovao na njegovu izjavu o investiranju američkih kompanija u Srbiju, Hil je u pisanoj izjavi naveo da Srbija, kao i sve druge zemlje, „ima svoje izazove“.

„Ali, nova godina poziva na optimizam i usredsređvanje na pozitivne aspekte naših odnosa. Dok ulazimo u 2023. godinu, verujem da je američko-srpsko partnerstvo snažno i da će samo biti još snažnije“, kazao je Hil.

Reagujući na Hilovu objavu na Tviteru da će američke kompanije ove godine više investirati u Srbiju jer u njoj vide „inspiraciju“, Đilas je naveo da „svakako podržava“ dolazak američkih investitora, ali je i upitao „šta ih tačno inspiriše“ da ulažu u Srbiju.

„Nivo ljudskih prava i sloboda, spoljna politika Srbije, medijske slobode, nezavisno pravosuđe, borba protiv korupcije, radnička prava ili nešto drugo“, upitao je Đilas na Tviteru.

Hil je prethodno, u novogodišnjoj video-čestitki, naveo da u 2023. godini želi da vidi rad na zbližavanju ekonomija Srbije i SAD i posebno rad na zbližavanju dva naroda.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare