AMSS upozorava na klizave puteve, veliki odron kod Novog Pazara

Vesti 08. feb 202308:103 komentara
SAVO PRELEVIC / AFP/Ilustracija

Vozači se upozoravaju da su tokom noći i jutra temperature ispod nule, pa vlažne deonice puteva postaju klizave i opasne, zaustavni put je duži, izletanja češća, a opasnost od lančanih sudara udvostručena.

Kako je jutros saopštio Auto moto savez Srbije (AMSS), na pojedinim kolovozima su snežne padavine prethodnih dana donele i nove slojeve snega, te se na tim putevima preporučuje upotreba lanaca. Snega ima mestimično u raskvašenom stanju do pet centimetara na teritoriji Ivanjice, Kosova, Novog Pazara, Valjeva, Vranja, te se preporučuje oprezna vožnja.

Zbog velikog odrona kod Novog Pazrara na putu kod mesta Кaznoviće saobraćaj se odvija jednom saobraćajnom trakom u dužini od 50 metara uz regulisanje saobraćaja semaforima.

Kod Zaječara ima sitnih odrona duž nestabilnih kamenih kosina, u klisurama, usecima, zasecima, a najviše ih ima na Đerdapskoj magistrali, gde se savetuje oprezna vožnja i pridržavanje saobraćajne signalizacije.

Neprohodan je pravac Raška-Кuti-Odvraćenica.

Zabrane za šlepere i kamione sa prikolicom su na snazi na više puteva.

Nema zadržavanja na naplatnim stanicima ni na putničkim terminalima graničnih prelaza.

Na teretnim terminalima graničnih prelaza na izlazu na prelazu Bezdan čeka se osam sati, na Horgošu tri sata, Kelebiji dva sata, Gradini sat, na Batrovcima tri sata, a na prelazu Šid dva sata.

Komentari

Vaš komentar