Brnabić ponovo napada zvaničnike EU: Rezolucija EP sadrži argumente na nivou Radio Mileve

Vesti 07. feb 202410:29 118 komentara
ANA BRNABIC
Tanjug/Nemanja Jovanović

Premijerka Srbije Ana Brnabić ponovo je oštro kritikovala predstavnike Evropske unije, ocenivši da rezolucija o Srbiji, za koju je rekla da očekuje da će sutra biti usvojena u Evropskom parlamentu, sadrži argumente koji su "na nivou 'Radio Mileve'".

Povodom zahteva za međunarodnu istragu u vezi izbora održanih 17. decembra prošle godine, koji će se najverovatnije naći u rezoluciji, Brnabić je za TV Hepi kazala da „teško može rečima da iskaže u kolikoj meri je ovo skandal za Evropski parlament, evroparlamentarizam i određene evropske institucije“.

„Ovo je potpuni sumrak opozicije koja je lobirala da se ovakva rezolucija usvoji, što će biti koliko znam sutra“, rekla je Brnabić.

Brnabić je rekla da su argumenti za zahtev za međunarodnu istragu u vezi navoda opozicije da su izbori pokradeni, u formi „ja sam čuo“, „postoji optužba“ i koalicija „‘Srbija protiv nasilja’ je rekla“.

Kazala je da će se u rezoluciji „naći bukvalno sve što je opozicija ikada rekla“ o izborima koji su održani 17. decembra prošle godine.

„Naći ćete podatak o 40.000 građana Republike Srpske, iako smo pokazali da se to nije desilo, podatak o fantomskim glasačima, o pasivizarinim glasačima. Ne postoji nijedan detalj koji nisu propustili da stave u rezoluciju Evropskog parlamenta“, kazala je Brnabić.

Dodala je da se tom rezolucijom „ponovo eksplicitno kaže“ da oni pozivaju Evropsku komisiju da prekine pretpristupne pregovore i evropske integracije Srbije, ukoliko se ne uvedu sankcije Rusiji.

Kazala je da je „istina potpuno irelevantna kategorija za tu rezoluciju“, i da se u njoj ne pominje to da je kosovski premijer Aljbin Kurti uskratio Srbima sa Kosova pravo da glasaju na izborima.

Podsetimo, ovo nije prvi put da premijerka Brnabić oštro napada predstavnike EU. U više navrata je optuživala posmatrača izbora iz Evropskog parlamenta Andreasa Šidera da „laže“ i krši Kodeks posmatrača ODIHR-a, zbog čega su reagovali i evropski socijalisti.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare