Anđelić: Investitorka sa Kopaonika jača od države, za nju zakoni ne važe

Vesti 28. apr 202114:21 > 15:44 12 komentara
N1

Urednica politike rubrike portala Nova.rs Bojana Anđelić kaže za N1 da se o misterioznoj investitorki nelegalnog objekta na Pančićevom vrhu Snežani Mitković ne zna mnogo, ali da deluje da je ona toliko jaka da zakoni ove države za nju ne važe. Ona dodaje da je bivši predsednik opštine Brus Milutin Jeličić Jutka posle privođenja zbog trgovine uticajem i falsifikovanja dokumenata saslušan i da mu je određeno zadržavanje od 48 sati.

„Čini se da je Snežana Mitković jača i od države i od zakona. Protiv nje je u toku suđenje u Brusu zbog nelegalne gradnje. Nju prvo nisu mogli da pronađu, ali su na kraju ipak uspeli. To je sve trajalo mesecima, potom se sama javila i dala iskaz u Smederevu. Optužnica je podignuta, došlo je do suđenja, koje je pri kraju i čućemo presudu, ali je ona ostala misteriozna. Nju policija nije mogla da nađe na adresi na kojoj je prijavljena, a za to vreme radovi traju na Kopaoniku, malo zvuči neverovatno“, kaže Anđelić.

Povezane vesti:

Ona smatra da joj se čini da je Jutka „pušten niz vodu“, jer je prethodno dugo čuvan od strane Srpske napredne stranke, ali da je tu zaštitu izgubio pa se iščlanio iz stranke.

„Suđenjem zbog seksualnog uznemiravanja Marije Lukić i presudom na tri meseca zatvora, počeli su da se pokreću krivični postupci sa mrtve tačke. Krivičnu prijavu protiv Jeličića, zbog trgovine uticajem i falsifikovanja, podnelo je Ministarstvo građevinarstva još 2018. godine u vezi sa objektom na Pančićevom vrhu, ali se ništa nije desilo. Sada imamo istragu protiv njegovih saradnika, ali i investitorke Mitković, koja se vodi kao vlasnica tog objketa.

Anđelić kaže da je paradoks da se sudi Jutki, a da sa druge strane taj objekat nije srušen nego je adaptiran da liči na privremeni montažni objekat, što nije.

Ona je podsetila na izjavu premijerke Ane Brnabić koja je rekla da ne očekuju od nje da ide da ruši objekat na Kopaniku.

„Rekla je da veruje da je Srbija pravna država. Zakoni ne važe za sve, postoje neki koji su iznad svih nas. I Aleksandar Vučić je rekao da će objekat biti srušen, pa zatim i Nebojša Stefanović da tamo neće ostati ni cigla do kraja 2019. godine, tamo imamo nešto što liči na ski-bife. Ne verujem da će biti pravnih posledica, ono što se činilo nemogućim se desilo. Nakon zakazivanja rušenja, ono se oktaže, onda Zorana Mihajlović i Nebojša Stefanović prebacuju lotpu jedno na drugo, a objekat i dalje stoji. Ne liči mi da neko ima nameru da ga ruši“, kazala je Anđelić.

Dodala je da se objekat i dalje vodi na ime Snežane Mitković i da je Ministarstvo građevinarstva tražilo od Uprave za pranje novca da se proveri njeni računi i rečeno je da ona nije imala novca da finansira taj objekat pa postoji sumnja u poreklo njene imovine.

Ceo razgovor pogledajte u okviru emisije „Studio Live“:

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare