Apel policiji ZZS-a i Akcije, građanima poručili – ne nasedajte na provokacije

Vesti 03. dec 202112:46 9 komentara
Beta/Miloš Miškov

Mirni građanski protesti legitimno su pravo građana da iskažu svoje mišljenje i nezadovoljstvo odlukama koje donosi vlast, a kad vlast donosi loše odluke građani imaju pravo na protest, ali i građansku neposlušnost, ocenjeno je u zajedničkom saopštenju stranke Zajedno za Srbiju (ZZS) i Otvorene građanske platforme AKCIJA.

Povezano:

Pozivajući građane da se sutra od 14 časova pridruže i podrže građanske proteste i blokade saobraćajnica širom Srbije, povodom donošenja spornih zakona o referendumu i eksproprijaciji i suprotstave se „opasnim i štetnim projektima poput rudnika litijuma Rio Tinta“, u saopštenju ZZS i AKCIJA apeluju da učesnici protest „ne nasedaju na provokacije, da na miran način jasno iskažu svoje nezadovoljstvo“.

Apel je, istovremeno, upućen i policiji „da stane uz svoje građane i ne upotrebljava silu ili bilo koji oblik represije“.

„Srbija u subotu staje! Pozivamo sve građane da budu deo promena i borbe za normalnu državu i vladavinu prava“, navedeno je u saopštenju.

Kako je ranije najavljeno iz pokreta Ekološki ustanak, protesti i blokade u subotu će biti organizovani na više lokacija u Beogradu i u još najmanje 52 grada širom Srbije.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare