Arifi: SAD obećale specijalan tretman za pitanje Albanaca Doline

Vesti 08. jun 202211:20 6 komentara
N1

Predsednik opštine Bujanovac Nagip Arifi rekao je da je u američkom Stejt departmentu obećan specijalan tretman "za pitanje Albanaca Doline".

Politički predstavnici Albanaca iz Bujanovca, Preševa i Medveđe u utorak su u američkom Stejt departmentu razgovarali s Martinom Mekdauelom, direktorom Kancelarije za južnu i centralnu Evropu, koji je obećao, kako kaže Arifi, „specijalan tretman za pitanje Albanaca Doline“.

Pročitajte još

„Sa sastanka smo otišli inspirisani ovim obećanjem. Susret u Stejt departmentu u Vašingtonu nas je ohrabrio da ostanemo posvećeni našim ciljevima“, naveo je Arifi za portal Bujanovačke.

U toj delegaciji su, pored Arifija, predsednik Partije za demokratsko delovanje (PDD) Šaip Kamberi, funkcionerka ove stranke Ardita Sinani i predsednik Demokratske partije Albanaca (DPA) Ragmi Mustafa.

Posle sastanka s Mekdauelom, Sinani je poručila da je „Preševska dolina tema na najvišim instancama američke dipomatije“.

Za Mekdauela je rekla da je najbliži saradnik državnog sekretara Entonija Blinkena i izaslanika za Zapadni Balkan Gabrijela Eskobara.

Albanski politički predstavnici su ranije imali sastanke u Ujedinjenim nacijama i američkom kongresu.

„Putovanje u Ameriku finansira se od 50.000 evra koje je donirala kosovska vlada Nacionalnom savetu Albanaca (NSA) za ‘lobiranje i podizanje pitanja Doline'“, rekao je Arber Pajaziti, šef bujanovačkog odbora opozicione Alternative za promene.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare