Arifi: Vlasti u Beogradu me smenile sa mesta predsednika opštine Preševo

Vesti 20. apr 202421:09 10 komentara
N1

Predsednik opštine Preševo Šćiprim Arifi saopštio je da je smenjen sa mesta predsednika opštine Preševo, a vlast u Srbiji optužio je kao autoritarnu koja sprovodi diskriminaciju Albanaca.

„Juče u ponoć autoritarna vlast u Beogradu, samovoljno i bez ikakve zakonske procedure, kao i bez ikakvog zvaničnog saopštenja, nastavljajući tradiciju Miloševića iz devedesetih, nasilno me je otpustila sa mesta predsednika opštine Preševo. Istovremeno, ovaj nasilni antialbanski režim postavio je privremeni organ do sledećih izbora“, saopštio je Šćiprim Arifi na Fejsbuku, prenosi KoSSev.

On je dodoa da njegova smena dolazi posle izjave predsednika Aleksandra Vučića i 24 sata pošto mu je sud izrekao presudu za postavljanje albanske nacionalne zastave 28. novembra.

Dodao je da su za njegovu smenu odgovori i Albanci „srbofili“, koji su dali „bespoštednu podršku“. Imenovao je Ragmija Mustafu, Šaipa Kamberija, Arditu Sinani i Arđenda Šerifija.

Arifi je saopštio i da je o svojoj smeni obavestio međunarodnu zajednicu – SAD i EU.

Zbog isticanja zastave Albanije na zgradi odbora stranke koju predvodi Arifi „Alternativa za promene“ u Bujanovcu, ta partija je kažnjena sa 50.000 dinara, a Arifi je morao da plati 55.000 dinara kao odgovorno lice.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare