Arsenijević: Nedeljama dobijamo pretnje, ukrajinska zastava bila „crvena marama“

Vesti 14. mar 202310:36 0 komentara
FoNet/Marko Dragoslavić

Isticanje zastave Ukrajine povodom godišnjice početka ruske agresije na tu zemlju i objava PEN centra iz Katalonije u kojoj je izražena zabrinutost za našu bezbednost inicirale su napad na naše prostorije, rekao je kreativni direktor udruženja KROKODIL Vladimir Arsenijević.

To udruženje je objavilo 13. marta na svom Fejsbuk nalogu da su tri mlađa muškarca tokom vikenda ispisala grafite s pretećim porukama i govorom mržnje i vandalizovala imovinu na ulazu u prostorije KROKODIL.

Među porukama koje su crvenim sprejem ispisali na zidu su „Smrt izdajnicima“, „KROKODIL agencija je ustaška agencija“, „KROKODIL je đubre“.

Napadače su snimile nadzorne kamere, a na osnovu snimaka može se zaključiti da je reč o vrlo mladim osobama, koji možda još nisu ni punoletni, istakao je Arsenijević u intervjuu za Radio Slobodna Evropa (RSE).

Dodao je da se članovi tog udruženja suočavaju nedeljama unazad sa pretnjama na društvenim mrežama, nakon što su KROKODIL i grupa nevladinih udruženja organizovali uklanjanje nacionalističkog murala u centru Beograda.

Arsenijević i njegovi saradnici su bili izloženi pretnjama proruskih desničara i nakon što su prošle godine odneli humanitarnu pomoć porodilištu u Harkovu u Ukrajini, podseća RSE.

„Mi se sad već polako navikavamo da je ovo deo naše stvarnosti i toga gde živimo“, kaže Vladimir Arsenijević.

On smatra da je „crvena marama“ za počinioce najnovijeg napada bila ukrajinska zastava okačena na fasadi udruženja koje vodi, što je pčigledno iritiralo određene ljude.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!