Atheist Rap umesto rođendanskog koncerta poziva na protest u Beogradu

Vesti 18. maj 202309:21 21 komentara
Shutterstock

Novosadaska pank rok grupa Atheist Rap je umesto tradicionalnog rođendanskog koncerta, pozvala svoje obožavaoce na protest 19. maja u Beogradu.

„Navikli smo našu publiku da u ovo doba godine održavamo tradicionalni rođendanski koncert. Ove godine smo se odlučili za drugačiji vid okupljanja, primereniji trenutku u kom se naše društvo nalazi. Vidimo se u petak 19.05. u 18h u Beogradu“, objavio je bend na svojoj zvaničnoj Fejsbuk stranici.

Ateist Rep osnovali su Aleksandar Popov i Vladimir Kozbašić u Novom Sadu a prvi koncert imali su 22. maja 1989. godine, pa se taj datum vodi kao dan osnivanja benda. U raznim postavama snimili su ukupno osam studijskih albuma.

Podsetimo, u Beogradu će sutra, na poziv opozicionih stranaka, biti održan teći po redu protest „Srbija protiv nasilja“.

Protesti su pokrenuti nakon dva zločina koji su potresli Srbiju – masovnih ubistava u Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“ u Beogradu, i selima oko Mladenovca.

Zahtevi protesta su smena ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića i direktora BIA Aleksandra Vulina, smena članova Saveta REM-a, ukidanje rijalitija i frekvencija televizijama Pink i Hepi, zabrana štampanih medija koji podstiču nasilje i smena rukovodstva RTS-a.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare