Auto-put ili bulevar: Šta je Gazela, a šta će biti nakon otvaranja obilaznice?

Vesti 28. jun 202318:16 3 komentara
Dejan Radulović, "Slike života"

Deo Koridora 10 koji ide kroz Beograd nije auto-put, to nikad nije ni bio. Od svih pet karakteristika koje definišu auto-put ta saobraćajnica ne ispunjava ni jednu, naglasio je u razgovoru za portal N1 profesor Saobraćajnog fakulteta u penziji Milan Vujanić, komentarišući najave nadležnih da će nakon završetka obilaznice oko Beograda ta deonica biti pretvorena u gradsku saobraćajnicu.

Sagovornik portala N1 ističe da to „već jeste gradska saobraćajnica“, samo sa većom brzinom.

Povezane vesti:

„Prvo, da bi neka saobraćajnica bila auto-put mora da ima na svim prilazima oznaku za auto-put, a ovde ga nema. Drugo, nema svuda zaustavnu traku, na primer na mostu Gazela. Zatim, auto-put mora da bude denivelisan na svim ukrštanjima, a kod Dušanovačkog mosta, recimo, to nije slučaj. Četvrto, na auto-putu smeju da saobraćaju samo vozila koja se kreću brzinom većom od 50 kilometara na čas. I na kraju, auto-put mora da ima kontrolisan pristup, a to znači da se zna tačno ko je kada i gde ušao i izašao sa auto-puta, a vi to ovde ne možete da znate“, navodi Vujanić.

Kako kaže, to parče koje ide kroz grad samo se u narodu zove auto-put.

N1

„U pitanju je inače ulica koja se u delu koji prolazi kroz Novi Beograd zove Bulevar Arsenija Čarnojevića, a od Autokomande ka Bubanj potoku Bulevar Stevana Prvovenčanog. Ta saobraćajnica će ostati na nivou gradske, a otvaranje obilaznice u punom profilu do Bubanj potoka doneće velike saobraćajne i bezbednosne promene“, napominje Vujanić.

Na Gazeli se ne blokira auto-put već gradski bulevar

Odgovarajući na pitanje da li se u slučaju blokade saobraćaja na mostu Gazela blokira međunarodni auto-put, kako tvrde predstavnici vlasti, ili pak samo gradska saobraćajnica, Vujanić kaže da reč o blokadi – gradskog bulevara.

„Nikad ta deonica nije bila auto-put, a koliko vidim neće ni biti, već gradska saobraćajnica visokog ranga, sa dozvoljenim brzinama i do 120 kilometara na čas“, ponovio je Vujanić.

Naš sagovornik kaže da ne podržava predlog da se zaustavne trake na postojećoj saobraćajnici pretvore u vozne.

„Pre bih na Gazeli uveo žutu traku nego što bih zaustavne trake na prilazu mostu oslobodio za saobraćaj. Znate li koji bi haos nastao kad bi se neko vozilo pokvarilo, a vi nemate zaustavnu traku. Nisam pobornik te ideje“, ističe Vujanić.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare