Autonomni ženski centar nakon ubistva u Temerinu traži proveru rada Tužilaštva

Vesti 05. feb 202114:231 komentar
Shutterstock

Autonomni ženski centar zatražio je od Republičkog javnog tužilaštva u Beogradu da izvrši vanrednu kontrolu rada Osnovnog javnog tužilaštva u Novom Sadu i predloži mere kako bi se unapredio rad Grupe za koordinaciju i saradnju.

Ubistvo žene u Temerinu ponovo pokazuje da su svi u okruženju ubijene žene znali da je ona žrtva
dugogodišnjeg nasilja, ali da nasilje nisu prijavljivali jer su se i sami plašili nasilnog supruga, navodi se u saopštenju.

Povezane vesti

Ostala je nepoznanica da li su prethodno prijavljivani događaji nasilja bili razmatrani na sastanku Grupe za koordinaciju i saradnju Osnovnog javnog tužilaštva u Novom Sadu, u čijem radu se godinama unazad uočavaju problemi u postupanju u skladu sa Zakonom o sprečavanju nasilja u porodici koje rezultira neadekvatnom procenom rizika od ubistva i težeg povređivanja žrtve nasilja u porodici.

Istorijat nasilja, nanošenje fizičkih povreda upotrebom oružja ili oruđa, zloupotreba alkohola od osobe koja čini nasilje, kao i podnošenje prijave za nasilje u porodici, te neadekvatna institucionalna reakcija predstavljaju indikatore koji mogu ukazati na visoku opasnost od ubistva žrtve nasilja, ukazuju u Autonomnom ženskom centru

Komentari

Vaš komentar