Babušnica dobila kante za primarnu selekciju otpada i specijalizovano vozilo

Vesti 21. jul 202216:333 komentara
Ilustracija / Arhiva / Ilustracija / Beoinfo

Opština Babušnica za uvodjenje primarne selekcije otpada dobila je 1.380 kanti zapremine 240 litara za kućno odvajanje otpada, koje će dobiti svako domaćinstvo, saopšteno je iz Javnog preduzeća "Komunalac" u tom gradu.

„Pored kanti, dobili smo i 25 kontejnera koji služe da odlaganje staklene ambalaže koji će biti postavljeni na javnim povrinama i pet kontejnera za odvajanje metala, papira i plastike koje planiramo da postavimo kod stambenih zgrada u Babušnici“, rekao je za TV Pirot direktor tog preduzeća Marko Stanisavljević.

Za prikupljanje otpada, Babušnica je dobila i novo specijalizovano vozilo koje će prikupljati otpad iz domaćinstava i odvoziti na Regionalnu deponiju Pirot, gde će se obavljati dalja sekundarna separacija.

„Očekuju nas dodatne procedure provere i kontrole koje obavlja Ministarstvo zaštite životne sredine, posle čega sledi podela kanti domaćinstvima“, rekao je Stanisavljević.

Prema njegovim rečima, svaki vlasnik kuće sa „Komunalcem“ potpusuje ugovor o preuzimanju kanti i dobija precizna uputstva o načinu korišćenja.

„Posao podele kanti za primarnu separaciju treba da bude završen tokom leta“, rekao je Stanisavljević.

Komentari

Vaš komentar