Nekoliko momaka uklonilo crnu farbu koja je bačena na mural Ratku Mladiću

Vesti 15. nov 202109:24 > 12:35 265 komentara
N1

Nepoznata osoba je bacila crnu boju na mural Ratku Mladiću u Njegoševoj ulici u Beogradu. Nakon toga nekoliko momaka je došlo da čisti crnu boju sa murala. Kažu da je u pitanju akrilna boja za koju im nije trebalo više od sat vremena da je uklone.

Prema njihovim rečima, dobili su informaciju od ljudi koji u neposrednoj blizini otvaraju lokale da je već oko 6.30 časova mural bio oštećen crnom bojom.

Kako javlja reporterka N1, nije uočeno prisustvo pripadnika policije – ni uniformisanih niti u civilu, a u Njegoševoj je bio i lider Srpske desnice Miša Vacić. Nema tenzija koje su bile primetne prethodne nedelje.

Podsetimo, nakon najave Inicijative mladih za ljudska prava da će prekrečiti mural posvećen Ratku Mladiću, Ministrarstvo unutrašnjih poslova zabranilo je tu akciju.

Povezano:

Aktivistkinje Aida Ćorović i Jelena Jaćimović privedene su nakon što su bacile nekoliko jaja na mural Ratka Mladića, da bi dan kasnije Đorđo Žujović iz Socijaldemokratske partije Srbije bacio kreč na mural.

Nakon toga grupa mladića oprala je kreč sa murala i od tada ga „čuvaju“.

U subotu je na Cvetnom trgu u Beogradu održan protest „Mural mora pasti“ koji je organizovalo više organizacija civilnog sektora. Na trgu su se okupili građanski aktivisti, ali i grupa desničara, između kojih je bila policija. Predviđena šetnja do Njegoševe ipak je otkazana iz bezbednosnih razloga.

Komentari (265)

Vidi sve komentare