Baka Prase saslušan u Odeljenju za visokotehnološki kriminal

Vesti 10. dec 202117:37 > 21:33 82 komentara
Nemanja Jovanović/Nova.rs

Bogdan Ilić, poznatiji kao Baka Prase, saslušavan je skoro četiri sata u prostorijama Odeljenja za visokotehnološki kriminal MUP RS, gde je dao izjavu o svim poznatim okolnostima u vezi sa smrću jutjuberke Kristine Đukić (21), poznatije kao Kika, prenosi za Nova.rs.

Kako prenosi Nova.rs, tužilaštvo za visokotehnološki kriminal je izdalo zahtev za prikupljanje potrebnih obaveštenja MUP i u vezi s drugim okolnostima koje su bitne za utvrđivanje potpunog činjeničnog stanja u vezi sa navedenim tragičnim događajem.

„Po nalogu Posebnog tužilaštva za VTK, lice Bogdan Ilić, zvani ‘Baka Prase’, se upravo dovodi u prostorije Odeljenja za VTK MUP RS radi davanja izjave na sve poznate okolnosti u vezi smrti Kristine Đukić, koja je koristila nadimak ‘Kika’ na društvenim mrežama. Posebno tužilastvo je izdalo zahtev za prikupljanje potrebnih obaveštenja MUP i u vezi drugih okolnosti koje su bitne za utvrđivanje potpunog činjeničnog stanja u vezi navedenog tragičnog događaja. O ishodu navedenih radnji javnost će biti obaveštena blagovremeno“, saopšteno je iz tužilaštva.

Podsetimo, Autonomni ženski centar zatražio je od institucija da procene odgovornost Bogdana Ilića, koji je, kako su naveli, svoje pratioce na društvenim mrežama podsticao na govor mržnje prema Kiki Đukić, koja je izvršila samoubistvo nakon dugogodišnjeg trpljenja nasilja u digitalnom prostoru.

Tim povodom oglasila se i ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić, koja je rekla da internet i društvene mreže za svakoga u Srbiji moraju biti pre svega bezbedan prostor.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare