Bakarec uputio indirektnu pretnju bivšem šefu BIA

Vesti 02. mar 202113:19 > 19:48 83 komentara

Poslanik SNS Nebojša Bakarec izjavio je u Skupštini Srbije da postoji zavera protiv predsednika Aleksandra Vučića, a uputio je indirektnu pretnju bivšem šefu BIA Saši Vukadinoviću čiju fotografiju iz Trsta sa Draganom Đilasom su objavili pojedini tabloidi. Zajedno za Srbiju traži od Tužilaštva da utvrdi da li postoji plan za likvidaciju.

„Šta je drugo nego kovanje zavere? To što je uradio bivši šef BIA je krajnje neprofesionalno i nedopustivo u profesionalnim obaveštajnim odnosima. Zamislite da se bivši šef Federalne službe bezbednosti sastaje sa (Aleksejem) Navaljnim. Znate kako se to rešava u Rusiji? Tako što te više nema“, izjavio je Bakarec.

Bakarec je izjavio da postoji zavera protiv predsednika Srbije, a prema njegovim rečima cilj je zaštita ugroženih interesa pojedinih lidera opozicije, predstavnika bivšeg režima i pojedinaca iz vladajućih struktura.

On je rekao da prvi imaju interes da zaštite bogatsvo koje su nelegalno stekli do 2012. godine i da se ponovo nasilno vrate na vlast, a drugi imaju cilj da zaštite novostečeno bogatsvo i da zadrže privilegije vlasti i moći. Bakarec je istakao da obe grupe kao glavnu prepreku za ostvarenje svojih mračnih ciljeva vide u predsedniku Vučiću.

Stranka slobode i pravde (SSP) uputila je otvoreno pismo predsedniku Skupštine Srbije Ivici Dačiću u kojem navodi da je parlament, uz njegovu saglasnost, postao mesto sa kojeg se vodi kampanja mržnje, usmerena na nezavisne novinare, umetnike i političke neistomišljenike.

„Poslanik Nebojša Bakarec je danas otišao i korak dalje tako što je pozvao na likvidaciju Saše Vukadinovića, bivšeg šefa BIA, Vuka Vučurevića, političkog direktora SSP i Dragana Đilasa, predsednika SSP, i to samo zato što su zajedno pili kafu“, navodi se u saopštenju.

ZZS: Tužilaštvo da utvrdi da li postoji plan za likvidaciju

Stranka Zajedno za Srbiju (ZZS) Nebojše Zelenovića je tražila da tužilaštvo zbog današnje „beskrupulozne“ izjave poslanika Nebojše Bakareca odmah ispita da li postoji plan za likvidaciju Saše Vukadinovića i Dragana Đilasa.

„Tužilaštvo mora da ispita koga to Bakarec poziva da eliminiše Vukadinovića i Đilasa“, saopštila je ZZS i podsetila da je, posle „više javnih napada političara i medijske hajke, počinjeno ubistvo Olivera Ivanovića“.

Kako je ZZS podsetila, Spoljnopolitički odbor Evropskog parlamenta izglasao je zahtev vlastima Srbije da se iskoreni govor mržnje u Skupštini i da se kazne oni koji vrše verbalno nasilje nad političkim protivnicima i neistomišljenicima.

„U Srbiji imamo posla s opasnim ljudima i neophodno je da se što bolje pripremimo za borbu za izborne uslove. S druge strane, ponavljamo da slobodni građani Srbije treba da izaberu predstavnike za političku borbu protiv loše vlasti. Potrebni su nam prethodni izbori“, saopštila je ZZS.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare