Bandović (BCBP): Ne treba gajiti iluzije, živimo u policijskoj državi

Vesti 23. jun 202210:31 0 komentara
FoNet/Ognjen Stevanović

Ne treba gajiti iluzije, mi već živimo u policijskoj državi, jer se prisluškuje ogroman broj građana, presretanja elektronske komunikacije su česta, a nadzor se usavršava, izjavio je za NIN direktor Beogradskog centra za bezbednosnu politiku Igor Bandović.

On je istakao da bi eventualno usvajanje zakona o policiji, koji je prošle godine povučen posle reakcija javnosti, pre svega civilnog društva, samo ozvaničio nešto što se u velikoj meri već praktikuje.

Verujem da će snaga pritiska diktirati opredeljenje Aleksandra Vučića, da li će krenuti Erdoganovim putem – ili putem odbrane režima, kako je bio sa Grueveskim, ili pak putem obračuna ka spolja, kao što je slučaj sa Orbanom, naveo je Bandović.

Upitan o intervjuu nekadašnje državne sekretarke u MUP Dijane Hrkalović, Bandović je rekao da to vidi kao nastavak spletki na dvoru čiji su pojedini vladari sa organizovanim kriminalnim grupama „srasli kao nokat i meso“.

Svi ti moćnici se jednoglasno kralju zaklinju na vernost, a međusobno vode britalne bitke i borbe za preživljavanje i pozicije, ocenio je on.

Ne vidim da su afere koje se vezuju za Nebojšu Stefanovića uticale na njegov rad. Kao ministar odbrane ima vrlo važne, delikatne zadatke koje sigurno ne radi na sopstvenu inicijativu, smatra Bandović koji ukazuje da pojedince u Srbiji lično prijatelstvo sa Aleksandrom Vučićem kvalifikuje da rukove ministarstvima sile i službama bezbednosti.

Na pitanje da li se Vučić prevario, dajući Stefanoviću tolika ovlašćenja, Bandović je rekao da bi Srpska napredna stranka teško preživela njihov sukob u slučaju sa se Vučić prevario.

Na delu je očigledno sistem ucenjivanja, nagovaranja i deljenja tantijema koji se eventualni unutrašnji protivnici i nezadovoljni nekako umire, iako nezadovoljstvo tinja na lokalnom, pokrajinskom i centralnom nivou, rekao je Bandović.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!