Bane Vidaković osuđen na 100 hiljada dinara kazne zbog droge

Vesti 16. apr 202111:38 > 11:40 11 komentara
N1

Glumac Branko Vidaković osuđen je danas na novčanu kaznu u iznosu od 100 hiljada dinara zbog nedozvoljenog posedovanja droge. Sudija je u obrazloženju presude istakla da bi glumca oslobodila, samo da nije ranije već bio osuđivan.

povezane vesti

U istom postupku pored njega osuđen je muzičar Ilija Marković, koji je za neovlašćenu proizvodnju droga dobio godinu i po dana zatvora.

„Zadovoljan sam presudom, hvala Bogu da je sve dovedeno do kraja. Dobro je da je sud dobro presudio da sam ja usputna žrtva. U pogrešnom mestu na pogrešno vreme“, rekao je Vidaković za Nova.rs.

Poznati glumac se tereti za držanje droge za ličnu upotrebu. On je ranije priznao krivicu i sklopio sporazum sa tužilaštvom, ali ga je sud odbacio, jer nije sadržao sve kriterijume propisane Zakonikom o krivičnom postupku.

Da je sud ovaj sporazum potvrdio, Vidakoviću se ne bi sudilo, već bi mu sud izrekao presudu sa kaznom iz sporazuma sa Tužilaštvom. Sa druge strane, muzičar Marković se tereti za nedozvoljenu prozvodnju droge, za šta mu preti od tri do 12 godina zatvora.

Postupak protiv muzičara Ilije Markovića je bio razdvojen, da bi ga sudija ponovo prispojio sa Vidakovićevim, piše „Nova.rs“.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare