Barikade i u severnom delu Kosovske Mitrovice

Vesti 27. dec 202208:53 > 09:37142 komentara
KoSSev

U severnom delu Kosovske Mitrovice jutros su osvanule dve nove barikade. Jedna od postavljenih barikada nalazi se u samom gradskom jezgru, a druga na novom mostu kod Dudinog krša, javlja portal KoSSev i ističe da je reč prvim barikadama postavljenim u Kosovskoj Mitrovici u poslednjih 18 dana. 

KoSSev navodi da je prva barikada postavljena na ulazu u Bošnjačku mahalu iz pravca Tehničke škole u severnom delu Mitrovice. Sastavljena je od nekoliko kamiona natovarenih kamenjem i peskom, kojima je preprečen put.

Povezane vesti

Reč je o Ulici knjaza Miloša, koja vodi do istočnog mosta. Ulica je blokirana sa saobraćaj, a pored barikade se može proći samo peške.

Druga barikada postavljena je na novom mostu kod Dudinog krša, koji iz severnog dela Mitrovice vodi ka magistralnom putu Mitrovica – Raška. I ona je takođe sastavljena od nekoliko kamiona natovarenih peskom i njima je preprečen put preko celog mosta, pa je i ova deonica blokirana za saobraćaj.

Kosovska Mitrovica je do sada bila jedina od četiri opštine na Severu u kojoj nije bilo barikada, ali sa druge strane, tokom prethodnih dana u višenacionalnim delovima grada raspoređene su jače snage Kosovske policije, podseća KoSSev.

Kosovski premijer Aljbin Kurti je izjavio da je rok za uklanjanje barikada „pitanje dana“, te da će kosovske vlasti same to uraditi ukoliko to ne učini Kfor.

Izvor videa: Kossev

Komentari

Vaš komentar