Basta razgovarao s Brnabić: Smenjuju me jer sam tražio uvođenje sankcija Rusiji

Vesti 22. jun 202315:07 > 17:54 68 komentara
Tanjug / Ministarstvo privrede / Đorđe Krstić

Premijerka Ana Brnabić prosledila je predlog za razrešenje ministra privrede Radeta Baste Skupštini Srbije, potvrdio je za Danas ministar Basta. "U njihovo dnevno političko blato nemam nameru da ulazim", rekao je ministar u pisanoj izjavi.

Kako je naveo, razgovarao je sa Brnabić koja mu je rekla da je to zahtev lidera koalicije SPS-JS Ivice Dačića i Dragana Markovića Palme.

Basta kaže da je povod za razrešenje to što je tražio da Srbija uvede sankcije Rusiji, piše Danas.

O tom zahtevu za razrešenje raspravljaće Skupština, a Basta očekuje da naprednjaci neće podržati njegovu smenu.

„U njihovo političko blato nemam nameru da ulazim“

Ministar privrede Rade Basta saopštio je danas da je sve što je imao da kaže o njegovim bivšim političkim saradnicima rekao.

„U njihovo dnevno političko blato nemam nameru da ulazim“, rekao je ministar Basta u pisanoj izjavi.

On je istakao da je uvek radio u interesu građanki i građana Republike Srbije i dodao da će nedvosmisleno da nastavi da radi i sa svojim pokretom Evropski Put Srbije.

„Sa tektonskim promenama koje se dešavaju na geopolitičkoj mapi sveta Srbija ne može da ostane usamljeno ostrvo. Naš jedini put,čvrsto sam ubeđen je ka Evropskoj Uniji i zapadnim vrednostima,pre svega vladavini prava i nužnom jačanju sistema institucija. Vreme kao jedino adekvatno merilo će kao i uvek pokazati čije ideje,programi i stavovi su ispravni“, naveo je ministar privrede.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare