Bazen u parku Bukovičke banje pretvoren u deponiju

Vesti 28. avg 202215:0016 komentara
Izvor: Shutterstock

Bazen "Pod Arkadama" u parku Bukovačke banje u Aranđelovcu nekada je slovio za ponos ovog grada, a sada je devastiran i pretvoren u divlju deponiju.

Pročitajte još:

U okviru ovog kompleksa koji je izgrađen početkom 20. veka nalazi se i parno kupatilo koje je radilo samo u vreme banjske sezone, a za kupanje u njemu koristila se mineralna voda sa termalnog izvora.

U kompleksu su se nalazile i prostorija sa hladnim tuševima, prostorija za paru i masažu, kabine, kade, čekaonice…

Direktorka Turističke organizacije Aranđelovca Jelena Milivojević izjavila je ranije da će se krenuti sa izradom projektne dokumentacije za izgradnju bazena na teritoriji Aranđelovca.

Reporter FoNeta razgovarao je sa građanima koji su mu rekli kako su „godinama unazad svi koji sednu u fotelju obećavali rekonstrukciju“.

Jedna gospođa koja od rođenja živi u Aranđelovcu, izjavila je: „Čula sam da je bazen i sav taj kompleks oko njega odavno otišao u ruke privatnika, ali do sada ništa nije urađeno na sređivanju i pitanje je da li će bazen biti srušen kako bi se tu možda izgradilo nešto isplativljije.“

Nekada je u jednom od ovih objekata koji se nalazi pored Specijalne bolnice za rehabilitaciju bio restoran“Arkade“, koji je takođe pretvoren u divlju deponiju i predstavlja pravi ekološki problem i potencionalni izvor zaraze.

Jedan od zaposlenih u bolnici rekao je da bolnica nema dodirnih tačaka sa tom prostorijom, ali da su ukazivali nadležnima na problem. Do sada, kaže, mije bilo reakcije.

„Ovo je bruka i sramota da se nalazi pored bolnice i usred parka koji je veoma posećen. Unutra se skupljaju narkomani i skitnice koji između ostalog vrše nuždu. Smrad je neizdrživ, žalili su nam se i pacijenti misleći da je to deo naše bolnice“.

Komentari

Vaš komentar