BCLJP uputio inicijativu za kontrolu zakonitosti rada jednog policajca

Vesti 27. nov 202123:04 > 28. nov 2021 09:07 62 komentara
FOTO TANJUG/ TARA RADOVANOVIĆ

Beogradski centar za ljudska prava uputio je MUP-u i Zaštitniku građana inicijatvu za preispitivanje odgovornosti policijskog službenika Aleksandra Krstića.

Kako su naveli u Beogradskom centru za ljudska prava, dostavili su informacije „o nezakonitom, neprofesionalnom i ponižavajućem postupanju policijskog službenika Aleksandra Krstića“, prema građanima koji su učestvovali u blokadi saobraćajnice.

„Video zapisima koji su građani tokom današnjeg dana objavljivali na društevnim mrežama, zabeleženo je kako službeno lice, bez povoda, u dva navrata, gura muškarca koji mu je, prethodno, sa značajne udaljenosti uputio pitanje „sad ćete da gurate goloruki narod?“, a potom, kako upotrebom fizičke snage gura i prebacuje ženu preko bankine pored kolovoza, iako je ona prethodno mirno hodala pored njega, ne pružajući nikakav otpor“, naveo je BCLJP.

„Imajući u vidu odredbe člana 225 i 227. Zakona o policiji molimo vas da po sopstvenoj inicijativi pokrenete postupak kontrole zakonitosti rada policijskog službenika Aleksandra Krstića, koji je čak kao jedan od „uglednih“ policijskih službenika biran da predstavlja rad Ministarstva unutrašnjih poslova za vreme vaše kampanje „Mi smo uvek tu“, dodaju iz Beogradskog centra za ljudska prava.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare