Bekić: Nije pitanje da li će, već kada će doći do zamaha broja inficiranih

Vesti 30. nov 202108:49 7 komentara
N1

Koordinator punkta za vakcinaciju na Beogradskom sajmu Zoran Bekić izjavio je da su sada manje gužve na punktovima nego što su bile krajem oktobra, navodeći da čim počne da pada broj inficiranih koronom tada pada i broj imunizovanih, "kao da se opustimo" .

Kako je rekao za TV Pink, „umesto da pojačamo imunizaciju mi smo usporili i, kao što se dešava sada u Evropskoj uniji, nije pitanje da li će, već kada će doći do zamaha broja inficiranih i kod nas“.

Pročitajte još:

Govoreći o sutrašnjoj sednici Kriznog štaba za borbu protiv korone, on je naveo da će se razgovarati i o skijalištima, jer je iskustvo od prošle godine ukazivalo na veliki skok zaraženih posle odlaska na takva mesta.

„Nadam se da neće biti tako. Koje su nam opcije na stolu – ski pas i kovid propusnica, propusnica 24 časa u skijalištima. Sve one stvari koje mogu da pomognu da ne dodje do velikih kontakta u zatvorenom prostoru, pre svega, pokušaćemo da vidimo da li smo u mogućnosti da ih implementiramo ali da se ne ugrozi skijaška sezona“, rekao je Bekić.

On je apelovao da se krsne slave obeležavaju u užem, porodičnom, krugu, navodeći da su građani prošle godine bili veoma odgovorni.

„Već sam rekao da se više plašim slava nego za omikron soj, jer su one brzo i desiće se za deset dana. To je prva stvar kod koje sam oprezan a naravno da i soj omikron nosi veliku opasnost. Vremenom ćemo videti šta će sa njim da se dešava, ali to je već neki period koji će biti krajem decembra, ili možda u januaru, a slave su sad“, rekao je Bekić.

Više vesti o kovidu-19 i posledicama pandemije u zemlji i svetu čitajte na stranici Koronavirus.

Komentari (7)

Vidi sve komentare