Belivuk i ostali osumnjičeni saslušani, pritvor do 30 dana za 20 osoba

Vesti 06. feb 202112:04 > 13:55 18 komentara
Nova.rs/Vesna Lalić

Veljko Belivuk, Marko Miljković i ostali osumnjičeni za otmice, ubistva, držanje droge i oružja saslušani su u Specijalnom tužilaštvu za organizovani kriminal u Beogradu, a za 20 od ukupno 22 osumnjičenih određen je pritvor do 30 dana, saopšteno je iz Višeg suda.

„Sudija za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu, Posebno odeljenje za organizovani kriminal je 6. februara 2021.godine, nakon saslušanja osumnjičenih V.B, M.M, D.T, N.J, V.D, V.G, S.S, B.K, M.B, M.B, A.V, N.L, N.S, M.T, F.I, N.F, Ž.K, S.L, N.B i V.G, doneo rešenje kojim je prema osumnjičenima odredio pritvor do 30 dana zbog postojanja okolnosti koje ukazuju na opasnost od bekstva, zbog postojanja okolnosti koje ukazuju da će uništiti, sakriti, izmeniti dokaze ili tragove krivičnog dela, zbog postojanja okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo i jer je za krivično delo koje im se stavlja na teret propisana kazna zatvora preko deset godina a način izvršenja i težina posledica krivičnog dela doveli su do uznemirenja javnosti“, navodi se u saopštenju.

POVEZANE VESTI

Protiv navedenog rešenja osumnjičeni i njihovi branioci imaju pravo žalbe u roku od tri dana od dana prijema rešenja.

Kako se navodi u saopštenju suda, 22 osobe u ovom slučaju su osumnjičene i stavljeno im je na teret da su izvršili krivično delo udruživanje radi neovlašćene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga, a okrivljenom V.G. i Ž.K. da su izvršili i krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Okrivljeni V.B, M.M i još nekoliko osoba sumnjiče se i za teška ubistva, dodaje se u saopštenju.

Mediji prenose da je saslušanje trajalo čitavu noć, a prema sazanjima portala Nova.rs, svi su odlučili da se brane ćutanjem, samo su kratko izjavili da nisu krivi, a saslušanja su navodno trajala celu noć.

Zašto je saslušanje trajalo celu noć ako su uhapšeni samo kratko odbacili optužbe i odlučili da ne iznose odbranu, ostaje nejasno.

Svi su bili u prisustvu advokata, a saslušavala su ih dva zamenika Tužioca za organizovani kriminal.

Podsetimo, osumnjičeni pripadnici Belivukovog klana su oko 22 sata sinoć u pratnji policije prebačeni u tužilaštvo zbog gore navedenih sumnji.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare