Belivuk: „Naša saznanja su da postupak mora biti gotov pre izbora“

Vesti 21. sep 202316:23 8 komentara
N1

Suđenje članovima klana Veljka Belivuka koji se terete za sedam teških ubistava, otmice, mučenja, silovanje, prodaju droge i nedozvoljeno držanje oružja nastavljeno je svedočenjem Aleksandre Živković.

Ona je vlasnica placa u Surduku, gde je prema navodima optužnice spaljeno telo Gorana Mihajlovića. Mihajlović je, kako Tužilaštvo za organizovani kriminal tvrdi, otet 1. aprila 2019. godine. Odveden je u kuću u Ritopeku gde je otrovan, a zatim je njegovo telo spaljeno na placu u Surduku, a ostaci njegovog tela su bačeni nakon toga u reku.

Povezane vesti

Aleksandra Živković je bivša supruga Radoja Živkovića, rođaka vođe „kavačkog“ klana, koji je uhapšen zbog sumnje da je po nalogu Radoja Zvicera, vođe „kavačkog klana“, organizovao ubistvo Jovana Vukotića, vođe suprotstavljenog „škaljarskog“ klana, u Istanbulu u septembru 2022. godine.

Svedokinja je opisivala sam plac u Surduku i dve kuće koje se nalaze na njemu. Kazala je da je kuću nasledila od svoje bake 2018. godine i da je povremeno u tu kuću vikendima odlazila sa porodicom.

Sve vreme tokom svog svedočenja bila je vidno uznemirena, a na pitanje predsednice sudskog veća da li je previše uzbuđena, Aleksandra Živković odgovorila da joj je „sve ovo strašno“.

Svedokinja je navela da nikog od optuženih koji su prisutnih u sudnici ne poznaje kao i da je u brak sa Radojem Živkovićem stupila zvanično 2013. godine ali da su se već 2015. godine rastali. Od tada do sad više puta je pokušala da se razvede od njega, krajem 2015. podnela je zahtev za razvod, ali to nije uspela sve do 2023. Ove godine su se konačno razveli, nakon što je on uhapšen.

Nakon njenog svedočenja usledilo je izlaganje primedbi na svedočenja svih prethodnih svedoka.

Tokom iznošenja primedbi drugooptuženi Marko Miljković je u jednom trenutku za oštećenog svedoka koji je svedočio pre dva dana, a koji je prema svojim rečima ali i navodima Tužilaštva bio silovan u prostorijama na stadionu Partizan, Miljković je rekao da je on „lud“.

„Smejali smo se jer tužilaštvo je tvrdilo da nije lud, onda smo videli da nije u vinkli. Ako se ustanovi da je lud, nećemo se smejati. Vi ste čak hteli da ga vežete“, rekao je Miljković sa osmehom aludirajući na pojedine tvrdnje oštećenog.

Predsednica sudskog veća upozorila je Miljkovića da bira reči koje izgovara u sudnici.

Takođe Miljković je kazao i da treba da se izvrši veštačenje tužilaštva.

Na to je jedan od postupajućih tužilaca Zoran Babić ustao i kazao sudskom veću da tužioci ćute i čekaju da sudsko veće reaguje na ovakve reči optuženog Miljkovića.

Nakon toga predsednica sudskog veća je izrekla opomenu Mljkoviću da se ponaša pristojno i da ne vređa više.

„Ovo je već druga opomena za vas Miljkoviću“.

Tokom iznošenja svojih primedbi okrivljeni Veljko Belivuk obratio se sudskom veću sa svojim saznanjima.

„Ništa loše ne govorim vama, naša su saznanja da je ovo gotov slučaj i da će uskoro „skaj“ biti priznat i da su sa vama napravili dogovor. Imamo informacije da ovaj postupak mora biti završen do izbora“, rekao je Belivuk u sudnici.