Belivuk u policiji kao građanin, tužilaštvo ne govori da li je opet osumnjičen

Vesti 29. jan 202119:37 15 komentara

Vođa navijačke grupe Partizana "Principi" Veljko Belivuk i Marko Miljković pušteni su iz policije, gde su bili privedeni na informativni razgovor. Njih je policija sačekala na beogradskom aerodromu po povratku iz Crne Gore. Istovremeno je bilo privedeno i nekoliko članova njihovog obezbeđenja. Belivuk i Miljković su, kako navode mediji, ispitivani i zbog saznanja da je u Crnoj Gori planirana njihova likvidacija. Ni policija ni tužilaštvo se još nisu oglasili.

Iako povezivan, a za neka krivična dela i osuđivan, Veljko Belivuk na informativni razgovor priveden je u svojstvu građanina. Jer, za sada, nijedno tužilaštvo ne govori da li je ponovo osumnjičen za nešto ili je možda deo istrage o nekom drugom slučaju. Novinarki koja prati kriminalne i navijačke grupe, to deluje neobično.

„Upravo zbog toga što se nijedno Tužilaštvo nije oglasilo da kaže on je priveden po našem nalogu. Tako da ostavljam otvorenu mogućnost čak i da su ga zapravo sklonili na neko bezbednije mesto“, smatra novinarka KRIK-a Bojana Pavlović.

Povezane vesti:

Razloge za ovu sumnju potkrepljuju navodi crnogorskog Specijalnog državnog tužilaštva. Oni su u saradnji sa policijom proteklih desetak dana sprečili više likvidacija u nekoliko crnogorskih gradova. A na spisku likvidacija, kako prenose mediji, bili su upravo Velja Nevolja i Marko Miljković. Crnogorski državni tužilac otkriva samo da je 22. januara jedna osoba trebalo da bude ubijena u Podgorici, a dve na Aerodromu u Tivtu.

„U Podgorici je trebalo da bude lišeno života jedno lice uz upotrebu improvizovane eksplozivne naprave, koja bi se stavila na vozilo kojim bi oštećeni upravljao, i to u pokretu, na semaforu, te istovremeno plan kriminalne organizacije je bio, a prema raspoloživim dokazima, da se na aerodromu Tivat liše života B.V. i M.M. državljani Republike Srbije u trenucima dok se nalaze u redu za čekiranje karata, na samom aerodromu“, rekao je 28. januara državni tužilac Crne Gore Saša Čađenović.

Zbog toga je crnogorsko tužilaštvo saslušalo trojicu članova novoformirane kriminalne grupe, koja je, navode mediji, trebalo da ubije Belivuka i Miljkovića. Njihov boravak u Crnoj Gori, navodno su, razotkrile slike sa društvenih mreža. Tabloidi tvrde da su na njima uočili i Velju Nevolju – kao gosta na slavi vođe „kavačkog klana“ Radoja Zvicera.

Sumnje na vezu sa kavčanima već neko vreme postoje, ali do krivičnog postupka još nisu dovele, piše Insajder.

Povezivan i sa vrhom srpske policije

Povezivan je Nevolja i sa vrhom srpske policije, posebno u slučaju ubistva Vlastimira Miloševića 2017. godine.

„Od osumnjičenog za ubistvo, kao izvršilac, njemu se na kraju sudilo za pomaganje u ubistvu i to zato što je prebacio tablice sa jednog automobila na auto kojim su izvršioci pobegli sa lica mesta“, dodaje Bojana Pavlović.

Za optužbe u slučaju čuvenog „ubistva na tramvajskim šinama“ u Ulici 27. marta Veljko Belivuk je oslobođen.

„Taj slučaj je pod veoma čudnim okolnostima bio i na sudu. Reč je bilo o kompromitovanim dokazima, jedan policajac je kompromitovao na mestu zločina neke tragove koji su nađeni, čak je i veštakinja došla na suđenje i rekla kako zapravo njegov DNK nije bio pronađen na jednom mestu, već je to bio nesporazum sa policijom“, objašnjava Pavlović.

Šuškalo se da je osoba koja mu je u tom procesu pomogla bila, niko drugi nego tadašnja državna sekretarka u MUP-u Dijana Hrkalović.

„Mislim da bi bilo veoma neodgovorno od mene da pričamo o takvim optužbama, naročito kada su jedine informacije koje imamo zapravo tabloidi. Tužilaštvo ni u jednom trenutku nije reklo da li je zvanično pokrenuta istraga protiv Dijane Hrkalović u vezi sa bilo kojim od ovih zločina“, navodi novinarka KRIK-a.

Kada se desilo ubistvo karatiste Miloševića, Belivuk je trebalo da bude u kućnom pritvoru zbog prebijanja pripadnika obezbeđenja direktora Fudbalskog kluba Partizan, što je i slučaj kojim je Nevolja postao „poznat“ široj javnosti.

Zbog nasilničkog ponašanja i nanošenja teških telesnih povreda osuđivan je više puta. Vođa je navijačke grupe Partizana „Principi“, koju čine članovi nekadašnjih „Janjičara“, koje je vodio Nevoljin ubijeni prijatelj Aleksandar Stanković – Sale Mutavi.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare