Belivuk uhapšen i saslušan u BIA, određeno mu zadržavanje do 48 sati

Vesti 04. feb 202108:58 > 12:16 79 komentara
Tanjug / Rade Prelić

Kako N1 saznaje, Veljko Belivuk, zvani Velja Nevolja, i Marko Miljković uhapšeni su jutros oko 5 ujutro po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal. Kako saznaje nova.rs doneto je rešenje o njihovom zadržavanju do 48 sati.

Prema saznanjima N1, oni su su sprovedeni na saslušanje u Bezbednosno Informativnu Agenciju, zbog sumnje da su učestvovali u ubistvu, otmicama i drugim najtežim krivičnim delima.

Veljko Belivuk i Marko Miljković, su prošlog petka po povratku iz Crne Gore privedeni i saslušani u Beogradu, zbog dešavanja u susednoj državi, ali su posle četiri sata pušteni. Naime, tokom Belivukovog boravka u Crnoj Gori, gde je bio gost kod Radoja Zvicera, u javnosti označenog kao vođa Kavačkog klana, tamošnja policija uhapsila je više osoba zbog, kako se navodi, pripreme atentata na Belivuka.

Belivuk je u javnosti poznat kao vođa navijačke grupe najpre Janjičari, a potom “Prinicipi”, a kako su mediji svojevremeno pisali, sarađuje sa Kavačkim klanom.

Belivuk se u žiži javnosti našao 2017. godine zbog sumnje da je učestvovao u ubistvu karatiste Vlastimira Miloševića, a koje se dogodilo na šinama u centru Beograda, međutim, on je pod čudnim okolnostima, zbog iznenadnog nedostatka dokaza, pravosnažno oslobođen sumnji za pomaganje.

Na čelu grupe “Janjičari” Belivuk se našao nakon likvidacije Aleksandra Stankovića zvanog Sale Mutavi, koji je ubijen 2016. godine nedaleko od Centralnog zatvora.

Uhapšeno ukupno 17 osoba, pretres stadiona

Stadion Partizana Policija N1
Izvor: N1

Podsetimo, tužilac za organizovani kriminal Mladen Nenadić saopštio je jutros da je u toku noći uhapšeno i zadržano 16 osoba osumnjičenih za udruživanje radi izvršavanja teških krivičnih dela među kojima su otmice i ubistva.

Ministar policije Aleksandar Vulin kasnije je saopštio da je ukupan broj uhapšenih 17 i da Srbija „neće dozvoliti grupe koje misle da su jače od države“.

Kako N1 saznaje, u toku je pretres stadiona Partizana, a policija obezbeđuje i stadion Crvene zvezde koji se nalazi u blizini.

Akciju vodi Služba za borbu protiv organizovanog kriminala SBPOK MUP Srbije.

Policija je, kako saznajemo, sa stadiona Partizana uklonila transparent koji su postavili pripadnici njegove navijačke grupe.

Transparent
Instagram

Podsetimo, jutros uhapšeni Belivuk vođa je i osnivač navijačke grupe “Principi” koja je tokom utakmica s publikom pozicionirana na južnoj tribini Partizanovog stadiona.

Pod totalnom blokadom je i stadion Crvene zvezde „Rajko Mitić“ gde policajci s dugim cevima sprečavaju prilaz objektu, iz kojeg su izbačeni svi radnici.

Generalni direktor Zvezde Zvezdan Terzić je u poruci za Sputnjik samo kratko napisao da je sve u redu.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare