Belivukovi saradnici vraćeni u pritvor

Vesti 11. apr 202420:35 1 komentar
Shutterstock

Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je rešenje Posebnog odeljenja za organizovani kriminal Višeg suda u Beogradu, a kojim je ukinut pritvor Aleksi Stošiću i Nemanji Lakićeviću, optuženim pripadnicima grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića. Drugostepeni sud je usvojio žalbu Javnog tužilaštva za organizovani kriminal i danas im ponovo odredio pritvor. Ovu informaciju potvrdio je za N1 adovkat Nemanje Lakićevića.

Dalibor Katančević advokat Nemanje Lakićevića za N1 kaže „da Apelacioni sud nije preinačio odluku Višeg suda o ukidanju pritvora njegovom klijentu kao ni Aleksi Stošiću, već je ukinuo tu odluku i vratio ju je Višem sudu na ponovno odlučivanje“. Odluku o ponovnom pritvoru je danas donelo Krivično vanpretresno veće Višeg suda u Beogradu.

Katančević je potvrdio za N1 da je policija danas došla po Lakićevića koji se nalazio u kućnom pritvoru sa nanogicom, i vratila ga u pritvorsku jedinicu. Protiv današnje ponovljene odluke Višeg suda u Beogradu dozvoljena je žalba Apelacionom sudu u Beogradu, međutim, ta žalba ne zadržava izvršenje rešenja, što znači da okrivljeni ostaju u pritvoru do ponovne odluke Apelacionog suda.

Podsetimo, na ročištu u postupku protiv klana Veljka Belivuka koje je održano 28. marta na predlog advokata odbrane u slučaju optuženog Alekse Stošića sudsko veće je donelo odluku da mu se ukine pritvor i da se pusti da se brani sa slobode, a u slučaju optuženog Nemanje Lakićevića, njemu je pritvor zamenjen blažom merom – zabranom napuštanja stana uz obavezu nošenja elektronskog nadzora.

Nemanja  Lakićević i Aleksa Stošić  optuženi su u postupku koji se vodi protiv klana Veljka Belivuka, kom se sudi za sedam teških ubistava, otmice, silovanje, prodaju droge i nedozvoljeno držanje oružja.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare