Beljanski: Kokanović u pritvoru jer se skrivao, ne zbog verbalnog delikta

Vesti 27. jan 202314:306 komentara
N1

Advokat Vladimir Beljanski tvrdi da je advokat Čedomir Kokanović pritvoren "zbog skrivanja i izbegavanja dolaska na krivična suđenja u svojstvu okrivljenog", a ne zbog verbalnog delikta, kako je na društvenim mrežama objavio Kokanovićev pravni zastupnik.

“Viši sud u Novom Sadu rešenjem od 9.12.2022. godine odredio je pritvor advokatu Čedomiru Kokanoviću jer se u više krivičnih postupaka skrivao, izbegavao da primi pozive za sud i bio nepoznat na adresama koje je zvanično prijavio. Sud je opravdano zaključio da se okrivljeni Kokanović skrivao i nalazio u bekstvu, te je zbog toga određen pritvor kao jedina mera koja bi mogla da obezbedi njegovo prisustvo u postupku. Razlog njegovog hapšenja je ovo rešenje o određivanju pritvora po kome je policija postupila u skladu sa zakonom. Protiv Kokanovića se u Novom Sadu vodi veći broj krivičnih postupaka, kao i disciplinskih postupaka zbog brojnih uvreda, nekolegijalnog ponašanja i krajnje primitivne komunikacije putem društvenih mreža. O daljem zadržavanju u pritvoru će odlučivati sud“, naveo je advokat Beljanski u pisanoj izjavi.

Povezano:

Zbog toga, kako dodaje, „nisu tačni navodi koji su prethodno u medijima navedeni“ da je Kokanović uhapšen zbog „verbalnog delikta, niti zbog pokušaja otkrivanja navodnih zloupotreba“.

Podsetimo, portal N1 preneo je, u citatu, reči Kokanovićevog pravnog zastupnika Ivana Ninića koji je objavio na Tviteru: „Verovali ili ne, u postupku po privatnoj krivičnoj tužbi zbog krivičnog dela Uvreda. Sledi mu pritvor zbog verbalnog delikta u 21. veku“.

„Kokanoviću je određen pritvor isključivo zbog skrivanja i izbegavanja dolaska na krivična suđenja u svojstvu okrivljenog. Pokušaji da izbegne suđenje su se svodili na njegovu nameru da nastupi zastara krivičnog gonjenja što je sud ovog puta uspešno sprečio“, tvrdi, s druge strane, Beljanski.

 

Komentari

Vaš komentar