Beljanski: Policija i tužilaštvo neozbiljni povodom napada na advokate

Vesti 23. mar 202318:07 0 komentara

Predsednik Advokatske komore Vojvodine Vladimir Beljanski smatra da policija i tužilaštvo neozbiljno pristupaju slučajevima napada na advokate.

“Mislim da postoji drugačiji, lošiji odnos prema advokatima nego prema ostalim podjednako značajnim profesijama u društvu”, rekao je Beljanski u emisiji Studio Live.

Ispred suda u Novom Sadu pre dva dana okupilo se više od stotinu advokata koji su protestovali jer je napadnut njihov kolega Božidar Beronja. Advokata su u sačekuši napala dvojica muškaraca u sred dana, 10. marta i nanela mu telesne povrede. Napadači još nisu pronađeni.

Beljanski kaže da su napadači prvo suzavcem poprskali Beronju, pa ga napali šipkama, ali na sreću nije ozbiljno povređen.

“Ovo je još jedan u nizu nerešenih napada na advokate i to ne samo u NS i vojvodini nego i u celoj Srbiji”, rekao je on.

Ne može da se prihvati situacija da za ovakve slučajeve budu zaduženi jedan lokalni zamenik tužioca i lokalni policajac, a da se ne pristupi skidanju snimaka sigurnosnih kamera, da se ne uradi listing mobilnih telefona i sve ostalo što bi u ovkavoj istrazi moralo, kazao je Beljanski.

Prema njegovim rečima, podršku AKV dale su gotovo sve komore u sastavu Advokatske komore Srbije, a obratiće se i međunarodnim asocijacijama advokata.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!