Beograđanin poslat u zatvor na sopstveni zahtev

Vesti 03. maj 202209:13 1 komentar
Zatvor
Arhiva / Ilustracija / N1

Muškarca (47) koji se dovodi u vezu sa kriminalnom grupom "Pink Panter" novosadski sud je nepravnosnažno osudio na 14 meseci zatvora zbog falsifikovanja dokumenata. Međutim, on je upućen u zatvor, iako je presuda nepravosnažna, jer je sam tako tražio.

Beograđaninu D. M. istovremeno je produžen pritvor u kojem se nalazi od privođenja u februaru.

Portparolka Osnovnog suda u Novom Sadu Svjetlana Radovanović rekla je za novosadski Dnevnik da je okrivljeni upućen na izdržavanje zatvorske kazne na osnovu sopstvene molbe i pre pravnosnažnosti presude, prenosi portal 021.rs.

On je uhapšen 5. februara zbog sumnje da je, koristeći dokumentaciju druge osobe, izvadio ličnu kartu i pasoš na tuđe ime. Zatim je s lažnim identitetom u drugom mestu pokušao da izvadi lična dokumenta na ime trećeg lica. Tada su policijski službenici ustanovili da je reč o falsifikovanim dokumentima i podneli su krivičnu prijavu protiv lica čiji je identitet D. M. već koristio.

Dnevnik navodi da je okrivljeni pre godinu dana izvadio dokumetna na ime S. Z. u Sremskim Karlovcima, a kada su mu bila potrebna nova dokumenta otišao je da ih izvadi u Beočinu. Kako se otisci prsta nisu poklapali policija ga je uhapsila.

Takođe, kako su naveli u policiji nakon hapšenja, sumnja se da je on, koristeći lažni identitet, naveo javnog tužioca da, u skladu s načelom oportuniteta, izda naredbu o uplati novca u humanitarne svrhe na ime druge osobe.

Prema ranijim pisanjima medija, 47-godišnjak je uhapšen u Francuskoj kao član kriminalne grupe „Pink panteri“. Osuđen je na 15 godina zatvora, ali je iz zatvora pobega, pa je za njim raspisana i poternica Interpola.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare