Beograđanka: Satima sam čekala na pregled pejsmejkera u hodniku bez klime u KCS

Vesti 14. jul 202112:10 > 13:4624 komentara
Izvor: N1 (arhiva)

Beograđanka Gordana Ledenko navodi da je početkom jula satima čekala u polikliničkom dijagnostičkom odeljenju Kliničkog centra Srbije u Beogradu na pregled za pejsmejker, u hodniku koji, kako tvrdi, nije klimatizovan.

„Bilo je nas 20 pacijenata i 15 pratilaca za pacijente, koje je sestra isterala iz hodnika, jer ne rade klima uređaji, pa su se plašili da nam ne pozli od vrućine. Zakazana sam za 9.35 a primili su me negde oko pola dva“, navodi Ledenko, koja je 1948. godište i koja je srčani bolesnik sa pejsmejkerom.

Ona je takođe izjavila da se „iz ovog izveštaja se vidi kad je zakazano“, a kad su je primili.

Privatna arhiva

 

„Pregled kontrole koji traje 15 minuta, bio je zakazan godinu dana ranije. Sedam ljudi je uskočilo bez zakazivanja, navodno hitni slučajevi koji su dosli sa medicinskim sestrama i ulazili preko reda. Najstrašnije je bilo gledati dvoje starijih ljudi, mislim iz Negotina, koji su zakazani u osam ujutru i koji su molili da ih prime jer kasnije neće imati prevoz. Primili su ih pre mene, oko 13 časova. Po mojoj proceni imali su oko 80 godina, i došli su sa štapom, otežano hodajući“, navodi ona.

Na naša pitanja upućena poliklinici o uslovima rada kao i o svemu navedenom, ni posle dva dana nije stigao odgovor.

Komentari

Vaš komentar