Beskućnici se uselili u bivšu zgradu Glavne železničke stanice u Beogradu

Vesti 07. feb 202322:0160 komentara
Fonet/ Marko Dragoslavić

Zgrada nekadašnje glavne železničke stanice u Beogradu iz 1884. godine, sa statusom kulturnog dobra od velikog značaja, nasilno je obijena, javlja reporter FoNeta. Unutra je vidljivo smeće, špricevi, a reporter Foneta navodi da su se u zgradu uselili i beskućnici.

Pročitajte još:

Za sada neidentifikovane osobe nasilno su ušle u zgradu tako što su obile bravu na dvokrilnim drvenim vratima i polomile ostatke vrata.
Reporter FoNeta zabeležio je da se u unutrašnjosti zgrade obrušavaju delovi plafona, zidovi su ižvrljani, a u pojedinim delovima zgrade nalazi se smeće.

Na podu su vidljivi tragovi fekalija, maramica, uložaka, špriceva i igala, a na spratu u jednoj od prostorija naselili su se beskućnici, koji tu borave.

Nedaleko odatle nalazi se privremena stanica policije „Savski venac“, a uniformisani policajci koji su se zatekli na licu mesta kratko su rekli da su upućeni u sva dešavanja u zgradi, ali da bez naloga oni ništa ne smeju da preduzimaju.

Fonet/ Marko Dragoslavić

Nedavno je u javnosti najavljeno da bi radovi na rekonstrukciji i adaptaciji zgrade nekadašnje železničke stanice mogli da počnu polovinom ove godine, a po završetku svih radova planirano je da se tu preseli Istorijski muzej.

U januaru je očišćena velika divlja deponija koja se nalazila na prostoru gde su bili nekadašnji železnički peroni, nakon čega je taj prostor ograđen.

Komentari

Vaš komentar