Bez granica sa Andrejem: Jedina istina o Maču Pikču, sreda u 22.30h

Vesti 06. feb 202316:20 2 komentara
N1

Često pogrešno nazivan "Izgubljenim gradom Inka", Maču Pikču je najpoznatija ikona civilizacije Inka. Lokacija grada bila je dobro očuvana vojna tajna, jer su duboke litice koje ga okružuju bile najbolja prirodna odbrana.

Nakon što su ga izgradile, Inke su ga ubrzo nakon 100 godina napustile, a Španci ga nikada nisu pronašli zbog čega je ostao netaknut. Tako skriven prekriven gustom vegetacijom ostao je sve do 1911. godine, kada ga je otkrio Amerikanac Hajram Bingam. Tako barem većina misli, iako je istina potpuno drugačija.

Zbog toga, priča o Maču Pikču biće ispričana u dve epizode, koje će vas sigurno iznenaditi dok zajedno sa Andrejem na talasu prave avanture budete putovali kroz prošlost isprepletanu neverovatnim događajima za koje malo ko zna.

Želeći da napravi ekskluzivnu i nikada ispričanu priču Andrej je u Kusku krenuo u potragu za Romulom Lisaragom, unukom Agustina Lisarage koji je zapravo prvi pronašao ruševine Maču Pikčua, 9 godina pre Bingama.

Uspeo je u toj nameri, uradio je jedan od najbitnijih intervjua do sada, pa ćete iz prve ruke saznati jedinu istinu ispričanu od strane Romulovog dede, Agustina Lisarage. Epizoda koju nikako ne biste smeli da propustite!

Premijera epizode sreda od 22.30h, repriza nedelja od 13h.

O serijalu:

Kroz objektiv kamere avanturista i pustolov Andrej Maričić istražuje najzabačenije delove planete, stiče nove prijatelje i upoznaje ih živeći sa njima.

Traga za retkim biljnim i životinjskim vrstama, posećuje predele od kojih zastaje dah, ali i one opasne i manje privlačne u koje retko ko zalazi.

U stalnoj potrazi za odgovorima, Andrej vas vodi kroz njegov svet, svet BEZ GRANICA.

Ukoliko ste propustili neke od prethodnih epizoda serijala, pogledajte ih OVDE.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare