Bez granica sa Andrejem, nedelja u 13h: Geto Mombase

Promo

Na periferiji Mombase, drugog po veličini grada u Keniji nalazi se sirotinjski kvart Bangladeš. Navodno je dobio ime po vlasniku iz Azije koji je tamo nekada živeo i napustio ga je zajedno sa većinom infrastrukture.

Danas su ostali rovovi puni otpada između čvrstih koliba od gvožđa. Za razliku od ozloglašenog geta u Najrobiju, Bangladeš nije u tolikoj meri pun kriminala i nasilja, iako je daleko od mesta gde biste poželeli da se nađete sami u kasnim popodnevnim satima. Zbog toga, već ranom zorom Anrej je ušao u geto i na sebi svojstven način stupio u kontakt sa stanovnicima, posetio hrišćansku crkvu, školu ali i prilično zanimljiv skup lokalne zajednice.

Nedelja u 13h.

O serijalu:

Kroz objektiv kamere avanturista i pustolov Andrej Maričić istražuje najzabačenije delove planete, stiče nove prijatelje i upoznaje ih živeći sa njima. Traga za retkim biljnim i životinjskim vrstama, posećuje predele od kojih zastaje dah, ali i one opasne i manje privlačne u koje retko ko zalazi. U stalnoj potrazi za odgovorima, Andrej vas vodi kroz njegov svet, svet BEZ GRANICA.

Ukoliko ste propustili neke od prethodnih epizoda serijala, pogledajte ih OVDE.