Bežinarević: Za incident na Starici krivi ljudi iz lokalne i republičke vlasti

Vesti 25. sep 202220:07 3 komentara
N1

Kopredsednik pokreta #1od5miliona i odbornik SO Majdanpek, Martin Bežinarević, rekao je u pisanoj izjavi da je više puta upozoravao da će doći do fizičkih sukoba na planini Starici ukoliko vlast nastavi da ignoriše problem, nakon što je sinoć kamp aktivista srušen, a jedna mašina kineske kompanije Ziđin zapaljena.

Pročitajte još:

„Krivci za incident koji se sinoć dogodio na planini Starici jesu upravo predstavnici lokalne i republičke vlasti koji su ignorisali problem naroda, pa je narod u toj situaciji prinuđen da se sam brani, uzeo pravdu u svoje ruke“, rekao je Bežinarević.

On je objasnio da je planina Starica deo identiteta svih Majdanpečana, te da je narod brani kako bi zaštitio svoju istoriju, zdravlje i prirodu.

„Aktivisti na planini brane planinu Staricu, simbol našeg grada i nije im potrebna ni Zorana Mihajlović, ni Ćuta, ni Marinika, ni Đilas da bi je branili. Narod Majdanpeka brani svoju planinu zato što je ona deo našeg identiteta – deo svih nas“, rekao je Bežinarević i dodao da se borba svodi na dve stvari: život ili profit po cenu zdravlja.

„Nikada ne smemo da dozvolimo da se komšije međusobno pobiju, zarad profita nekoga koga ni ne poznaju“, zaključio je on.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare