Biće uvećan budžet za medijski konkurs u Kragujevcu

Vesti 15. nov 202213:58 0 komentara
N1

Iznos iz gradskog budžeta namenjen sufinansiranju medijskih projekata kojima se ostvaruje javni interes biće 12 miliona dinara umesto prvobitno planiranih 10 miliona, rečeno je u gradskoj upravi Kragujevca.

Šumadijski centar za građanski aktivizam Res publika je tokom javne rasprave o budžetu za 2023. godinu predložio da se iznos za medijski konkurs uveća na 15 miliona dinara.

„Sagledali smo koje su mogućnosti i sa sadašnjih 10 miliona, iznos namenjen sufinansiranju projekata kojima se ostvaruje javni interes u javnom informisanju biće uvećan na 12 miliona dinara“, objasnio je za portal Pressek gradski većnik za finansije Nenad Stanišić.

Kragujevčani su od 17. do 26. oktobra mogli da daju svoje predloge na šta će se naredne godine trošiti novac iz gradskog budžeta.

Stiglo je 16 predloga, a četiri su, navodi Stanišić, već uvrštena u Nacrt odluke o budžetu za narednu godinu.

Zahvaljujući predlozima i sugestijama Kragujevčana novac će biti budžetiran za sređivanje prilaza Spomen parku iz pravca naselja Bagremar, kao i za sanaciju sportskog terena u Pivarskom parku.

„Imali smo predlog jednog udruženja da se uvećaju sredstva za programe zaštite životne sredine. Prošle godine je za taj konkurs bilo predviđeno 2,5 miliona dinara. Predlog je bio da se ta sredstva uvećaju za najmanje 20 odsto. Predlog smo usvojili te će za konkurs 2023. biti izdvojeno tri miliona dinara“, kazao je Stanišić.

Grad Kragujevac dve godine zaredom uključuje gradjane u raspravu povodom odluke o budžetu, a Kragujevčani su najčešće predlagali da se novac troši na rešavanje postojećih komunalnih problema u gradu, dok su drugo mesto po brojnosti zauzimali predlozi za rešavanje ekoloških problema.

Prema Nacrtu odluke budžet za 2023. Godinu će iznositi 10,55 milijardi dinara.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!