Biciklisti blokirali traku na Pančevačkom mostu

Vesti 18. maj 202417:21 40 komentara
printscreen N1

Nezadovoljni planom rekonstrukcije Pančevačkog mosta - na kojem neće biti mesta za njih - biciklisti su se okupili u Pionirskom parku, a potom uputili ka pomenutom mostu.

Biciklisti su se okupili u Pionirskom parku, odakle je protestna biciklistička vožnja krenula, a krajnja stanica im je Krnjača i Bara Revi.

Prema ranijoj najavi biciklisti su se kretali od Skupštine do Pravnog fakulteta, zatim do Slavije i do Londona, pa potom uz brdo opet do Skupštine a potom do Vukovog spomenika, odakle će Ružveltovom otići do Bogoslovije i Pančevačkog mosta.

Na mostu su 15 minuta blokirali desnu traku dok je levom bio obezbeđen prolaz za automobile.

Nakon blokade mosta uputili su se do bare Reva, gde su se sastali sa članovima Udruženja građana „Bela Čaplja“.

Nebojša Stojković iz Udruženja „Ulica za bicikliste“ za N1 navodi da je prelazak biciklista Pančevačkim mostom trenutno predviđen kolovoznom trakom i da je to prilično opasno, te da postoje načini da se prilikom rekonstrukcije učini bezbednijim, za šta, kako navodi, samo treba da postoji dobra volja donosioca odluka i nešto malo para iz budžeta.

„Brojanja koju smo mi vršili u zadnjih nekoliko godina pokazuju da Pančevački most prelazi van sezone oko 150-200 biciklista, a u sezoni i preko 1.000 dnevno“, navodi on i dodaje da tom rutom prolaze cikloturisti iz Evrope.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare