Bilbordi „srdačne dobrodošlice“ za Fon der Lajen širom Beograda

Vesti 29. sep 202115:52 13 komentara
Tanjug/Miloš Milivojević

Širom Beograda pojavili su se bilbordi "srdačne dobrodošlice" za predsednicu Evropske komisije Ursulu fon der Lajen, koja treba tokom popodneva da doputuje u dvodnevnu posetu Srbiji.

Naime na bilbordima u čast Fon der Lajen, koja je poreklom iz Nemačke, na nemačkom jeziku piše „Herzlich Willkommen“, uz zastave Srbije i Evropske unije.

Tanjug/Miloš Milivojević

Predsednica Evropske komisije će, u skopu zapadnobalkanske turneje, u Beograd doputovati iz Prištine, gde se sastala sa najvišim kosovskim zvaničnicima, predsednicom Vjosom Osmani i premijerom Aljbinom Kurtijem.

Ursulu fon der Lajen na aerodromu će sačekati predsednik Srbije Aleksandar Vučić, nakon čega će njih dvoje imati sastanak.

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je da je poseta predsednice Evropske komisije Ursule fon der Lajen zemljama Zapadnog Balkana veoma značajna u ovom trenutku, posebno zato što će u njenom prisustvu biti potpisan ugovor za izvođenje radova na „autuputu mira“ Niš–Priština.

Njena psoeta zemljama Zapadnog Balkana – Albaniji, Severnoj Makedoniji, Kosovu, Srbiji, Crnoj Gori i BiH je u sklopu priprema za Samit EU-Zapadni Balkan koji 6. oktobra organizuje Slovenija.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare