Biševac: Poreska uprava bi sada trebalo da „pročešlja“ finansije Danila Vučića

Vesti 20. okt 202109:20 > 10:40 29 komentara
Safeta Biševac
N1

Kolumnistkinja lista Danas Safeta Biševac izjavila je da je velika sramota informacija koju je objavio Kapetan Dragan da su mu "Vučićev sin i navijači dali 30.000 dolara, stan i auto" i istakla da bi Poreska uprava, koja pročešljava i traži podatke o putnicima koji su potrošili 5.000 evra, sada trebalo da pročešlja finansije Danila Vučića, "pa da vidimo kako on, sa platom od 500 evra pomaže Kapetanu Draganu, kupuje stan, kola i šta već radi".

Biševac je za N1 rekla da će sigurno Vučić i SNS i ovu temu okvalifikovati kao napad na porodicu predsednika. „Verujem da Kapetan Dragan ni sam nije svestan da je ‘lupio pa ostao živ’ i da je hteo da se pohvali kako ima dobre veze sa vladajućim strukturama, ali je napravio problem i Vučiću i SNS“, rekla je Biševac.

Ona je zapitala i „otkud sinu predsednika koji radi kao običan radnik i ima platu 500 evra (što je veoma dobra plata za radnika), otkud mu tolike hiljade dolara da pomaže…“.

„Razumela bih da pomogne nekog socijalno ugroženog ili neko bolesno dete, ali da pomaže Kapetan Draganu koji je osuđeni ratni zločinac i kako bi Englezi rekli koloritna ličnost…Mislim da je ovo velika sramota“, kazala je Biševac.

Dodala je da joj se ipak čini da će Kapetan Dragan povući izjavu, da će „biti malo njenog ulepšavanja“ i da ćemo uskoro dobiti novu verziju te priče.

„Nema mesta oduševljenju Srbije povodom izveštaja EK, hteli da ohrabre Srbiju“

Povodom izveštaja EK o napretku Srbije, Biševac ističe da oduševljenju Srbije povodom tog izveštaja nema mesta, ali da zadovoljstvu svakako ima. „Za Srbiju je dobro što je EK dala pozitivan izveštaj i što je predložila dva klastera, ali ne smemo da zaboravim da 27 država članica odlučuje o tome i da može da dođe do odugovlačenja“, rekla je Biševac.

Povezane vesti

Ocenila je ipak da je taj izveštaj za Srbiju povoljniji nego što su mnogi očekivali ali da ne treba da preteruju pošto je u većini oblasti Srbija zabeležila ograničen napredak. Ona smatra da su iz EK hteli da ohrabre Srbiju, „da je malo poguraju“, ali da postoje i ozbiljne zamerke koje se tiču vladavine prava i stanja medija.

„Srbija ako želi da se priključi EU moraće mnogo toga da uradi, ali našim vlastima ne odgovara da Srbija postane članica EU jer bi morala da poštuje standarde i principe EU“, rekla je ona.

Upitana da prokomentariše različite stavove vlasti i opozicije o izveštaju i činjenicu da vlast kaže da je ovo jedan od najboljih izveštaja, ona navodi da to svako na svoj način tumači, ali da je ovde sigurno istina negde na sredini. „Čini mi se da vlast nema preterani razlog za zadovoljstvo jer ipak je dosta primedbi navedeno. Meni se čini da analiza stanja u medijima nije dovoljno objektivna, iako se navode problemi u medijima, EK je videla ograničen napredak a ja ga ne vidim u poređenju sa prethodnom godinom i mislim da su malo počastili ovu vlast, ali opet iz političkih razloga i da je Varhelji tu imao ulogu“.

„Zajednički kandidat opozicije nemoguća misija“

Ona je istakla i da se slaže sa ocenama da zajedinički kandidat opozicije na narednim izborime deluje kao nemoguća misija.

„Do izbora je ostalo šest meseci i morali bi da dođemo do nekog imena. Ne verujem da je moguće da se dogovore o zajedničkom kandidatu. S obzirom na međusobne sujete najbolje bi bilo da zajednički kandidat bude neka nestranačka ugledna ličnost, ali ne verujem da bi iko prihvatio da se kandiduje jer niko ne želi da prolazi kroz tabloidno blato, maltretiranje i pljuvanje u predizbornoj kampanji, kaže.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare