Bivši gradonačelnik Gračanice o potezu SL: Smešno, predstava za narod

Vesti 17. nov 202214:56 7 komentara

Bivši gradonačelnik Gračanice Branimir Stojanović smatra da ne bi bilo dobro da su mandate u skupštini Kosova uzeli neki drugi poslanici koji nisu dobili podršku na izborima ali postupak Srpske liste smatra neozbiljnim.

„Smešno, da su razmišljali o tome da žele da zadrže kontrolu nad tim mestima, nije trebalo ni da podnose ostavke. Ta teatralnost, predstava za narod je nešto od čega je svima ovde muka, zato što se očigledno samo bave time, bave se teatralnošću, predstavom za narod u kojoj glume heroje, a za narod se ne radi apsolutno ništa. Tako da ovo obrazloženje da žele da iskontrolišu stanje na terenu, odnosno kontrolu tih mandata kako neko ne bi nešto zloupotrebilo, pa onda nije trebalo ni da podnose ostavke. Valjda su znali da je ovo moglo da se desi. Ova kratkovidost i teatralnost je nešto što je svima ovde dosadilo“, poručio je Stojanović.

Povezane vesti

Novi poslanici u kosovskoj skupštini iz redova Srpske liste bez najave su došli i položili zakletvu.

U pitanju je deset kandidata koje je nedavno predložio CIK, odnosno bivšeg poslanika Slavko Simića zamenjuje Milan Kostić iz Srpske liste, Igora Simića – Zoran Maksimović iz SL, Miljanu Nikolić – Olivera Zdravković iz SL, Zorana Mojsilovića – Milan Joksimović iz SL, Vericu Ćeranić – Ksenija Božović iz SL, javila je reporterka N1.

Poslanika Branislava Nikolića zamenjuje Radoš Mihajlović, Miloša Perovića – Nenad Radenković, Ljubinka Karadžića – Svetislav Jokić, Jasminu Dedić – Biljana Maksić.

Bivšu poslanicu Draganu Antonijević, zamenjuje Cvetko Veljković iz Građanske inicijative Sloboda, pravda, opstanak.

Nakon što su položili zakletvu srpski poslanici su napustili skupštinu, a potom se u sali pojavio kosovski premijer Aljbin Kurti.

Prethodni poslanici Srpske liste u kosovskoj Skupštini 7. novembra su ovoj instituciji vratili svoje mandate, kao deo odluke Srba sa severa Kosova da se povuku iz kosovskih institucija zbog početka primene mere o preregistraciji tablica na severu.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare