Bjelogrliću medijski presuđeno i pre saslušanja, sukob dignut na državni nivo

Vesti 24. avg 202119:20 > 19:34 49 komentara

I pre nego što je Dragan Bjelogrlić saslušan, medijski mu je već bilo presuđeno. Bio je tema dve specijalne emisije na dve nacionalne frekvencije. U jednoj je o tome govorio lično predsednik države, a u drugoj novinari, analitičari, ali i sam reditelj Antonijević. Kako je sukob dvojice filmskih radnika podignut na državni nivo?

Iako je na snimak incidenta u Nišu tek bacio pogled i to maltene pred ulazak u emisiju, predsednik Vučić o njemu je govorio kao da ga je satima analizirao.

Povezane vesti

„On je sedeo, gotovo ležao, bio je u nemogućoj poziciji, čoveku tri puta jačem i spremnijem nije mogao da se ni suprotstavi, perifernim vidom nije mogao da vidi ni ko dolazi, potpuno miran, sedi s prijateljima, izubijan“, rekao je Vučić.

Izubijan do te mere, kaže predsednik, kako onomad nije ni Borko Stefanović kada su ga u Kruševcu napali metalnim šipkama.

„Taj napad je inače bio neuporedivo slabijeg intenziteta nego ovaj danas“, rekao je Vučić.

Potres mozga, posekotina na potiljačnom delu glave, nagnječenje na licu, podlivi na arkadi i usni, devet kopči – to su povrede Borka Stefanovića.

„Kada se deseti deo toga dogodi s druge strane, onda ne kmečite, nego arlaučete, vičete i po godinu dana demonstrirate“, rekao je Vučić.

Da su povrede Antonijevića višestruko ozbiljnije, gladaoci su mogli da saznaju i pre predsednikovog intervjua, u specijalnoj emisiji posvećenoj napadu Bjelogrlića na Antonijevića.

„Pogledajte snimak, Antonijević ovde razgovara s koleginicom, Bjelogrlić pritrčava i udara ga u glavu, pa to je zločin, ljudi! Kao pokvareni, potuljeni.. ja ne znam kako bih to nazvao… kao najgori mogući siledžija, zalećeš se i udaraš starijeg čoveka od sebe koji je u podređenom položaju, sedi na niskom trosedu“, rekao je Dragan J. Vučićević.

„Farsa je poslužila tome da se mi kao gledaoci okrenemo i da kažemo, jao vidi onog Gagu pretukao onaj jedan mladi čovek, pa nije mladi čovek, samo 4 godine je mlađi, dakle vršnjaci su“, kaže novinar Slobodan Stupar.

I nije to jedino Stupara iznenadilo dok je juče gledao televiziju Pink.

„I neko pored Sarape liči mi na Gagu Antonijevića, priđem televizoru, jeste. Čovek koga su lemali, teško, jedva preživeo, nije posle 15 sati mogao da izdrži, morao je biti na ekranu“, kaže.

I tu nije kraj slučajnostima. Jer su se gotovo identični zaključci donosili red na jednoj, red na drugoj televiziji.

„Zaključio sam, čitajući nezavisne medije i tzv. profesionalne da je jutros u 4 sata u niškom hotelu glava Gage Antonijevića mučki i s leđa napala pesnicu Dragan Bjelogrlića i tako je udarila jedno 10-12 puta“, ocenjuje Nebojša Krstić, marketinški stručnjak.

„A onda se valjda (Antonijević) svojom glavom zaleteo na nečiju pesnicu 10 ili 12 puta, zamislite zlikovca šta je uradio“, rekao je Vučić.

„Zamislite da sam ja nekog nokautirao tako?“, zapitao se to Dragoslav Bokan, reditelj, ali i nekadašnji komandant paravojne organizacije „Beli orlovi“ inače osuđen na godinu dana zatvora i to zbog pljačke.

„Zašto neko od nas nema nikakva prava, a neko ima sva moguća prava?“, kaže.

Zapitao se mudro i predsednik.

„Da li je moguće da smo toliko bolesni postali svi? Da smo u stanju sve da opravdamo, imajući u vidu političku stranu kojoj se nama čini da neko pripada“, rekao je Vučić.

I tako se u ovoj igri reči skrila suština. Ispada da nije glumac napao reditelja, nego opozicionar onoga ko je blizak vlasti. I tu se, inače odlična sinhronizacija, na momente otela kontroli.

„Od ovoga ne treba praviti političku priču“, kaže Krstić.

„Iz filmskih fondova je mnogo više uzeo para taj, pod znacima navoda, opozicionar“, poručuje Vučićević.

Na meti tabloida Dragan Bjelogrlić nije prvi put. Nakon što je otvoreno govorio o stanju u društvu, branio koleginicu Seku Sablić od napada poslanika u Skupštini, te nakon gostovanja u emisiji „Veče s Ivanom Ivanovićem“, tabloidi su počeli da pišu o njegovoj deci i tada im je poručio da mogu da napadaju, ali samo njega, imenom i prezimenom.

„Vi koji ovo radite, ako mislite da je Srbija samo vaša, zajebali ste se, malo je i moja“, poručio je Bjelogrlić.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare