Filmski i „bliski“ susreti u Nišu: Nagrada Bjelogrliću u senci tuče

Vesti 23. avg 202119:12 46 komentara

Vest da je Dragan Bjelogrlić na Filmskim susretima u Nišu - drugog dana festivala, proglašen za glumca večeri, ostala je u senci. Nekoliko sati kasnije postao je glavni akter događaja u kom je fizički nasrnuo na reditelja Predraga Antonijevića. Snimak sukoba ubrzo se pojavio na društvenim mrežama, a niška policija je potvrdila da je u 4 sata ujutru u hotelu "Ambasador" intervenisala zbog sukoba dve osobe. Bjelogrliću je određeno zadržavanje do 48 sati zbog nasilničkog ponašanja.

„Bjelogrlić mi je prišao s leđa. Nisam ga ni video dok je počeo da me udara. Bio je pijan. Dobro sam ugruvan. Bio sam mu bokserska vreća. Postoje snimci kamera. Nemam šta da krijem“, rekao je Antonijević.

Povezane vesti

Kako je došlo do sukoba još nije zvanično poznato. Svedoci iz hotela, koji su anonimno govorili za N1, kažu da je incidentu prethodilo verbalno dobacivanje. Potvrđeno nam je i da reditelj Predrag Antonijević nije gost festivala, ali ni gost hotela u kom se sukob dogodio.

Pisac Vladimir Kecmanović, koji je sedeo u društvu Antonijevića, za portal Nova.rs je ispričao svoje viđenje događaja.

„Bjelogrlić je dok je udarao Antonijevića ponavljao ‘šta ti meni dobacuješ, šta me vređaš’, iako su, celo veče bili na velikoj razdaljini. Sedeli smo u delu lobija koji je jako daleko od mesta gde je sedeo Bjelogrlić. Video sam Bjelogrlića kako nam prilazi, a Gaga ga nije video jer je bio okrenut na drugu stranu. Prišao je Gagi, nije mi bilo jasno šta hoće, i počeo je, a potom i nastavio da ga udara, dok se nismo umešali i odvojili ga od njega“, izjavio je Kecmanović.

Povodom cele situacije, oglasili su se predstavnici festivala u Nišu.

„To ni na koji način neće uticati na operativno-tehničko organizaciju festivala, na program koji će se prikazivati na letnjoj pozornici, prateće manifestacije i sve ostalo. Smatramo da je to događaj koji se zaista desio na marginama festivala sa kojim mi nemamo apsolutno nikakve veze i ne usuđujemo se da tumačimo koji su razlozi za to što se desilo budući da policija utvrđuje okolnosti pod kojima se sve desilo“, kaže direktor festivala Srđan Savić.

Draganu Bjelogrliću je, kako su mediji preneli, posle višesatnog saslušanja određeno zadržavanje do 48 sati zbog nasilničkog ponašanja. Njegov advokat Milan Petrović nije odgovarao na pozive i poruke N1, ali je za pojedine medije potvrdio da će više detalja biti poznato u utorak – nakon saslušanja svedoka i učesnika incidenta u tužilaštvu.