Blic: Miroslav Aleksić saslušan po drugi put, zbog naknadnih prijava

Vesti 08. feb 202116:23 > 18:30 9 komentara
Printscreen/ Studio B

Učitelj glume i reditelj Miroslav Aleksić saslušan je danas u Tužilaštvu po prijavama još pet devojaka koje su ga naknadno prijavile za seksualno zlostavljanje, saznaje Blic.

Aleksić je danas saslušan na nove okolnosti slučaja, odnosno u slučajevima svih devojaka i žena koje su se naknadno javile i optužile ga za seksualno zlostavljanje.

POVEZANE VESTI

Ovo je drugo saslušanje Aleksića pred tužiocem, pošto je prvi put saslušan u januaru kada je pred Višim javnim tužilaštvom negirao optužbe da je napastvovao glumicu Milenu Radulović i ostale učenice u svojoj školi glume.

Za krivično delo koje se Aleksiću stavlja na teret propisana je kazna zatvora većeod 10 godina, odnosno kazna zatvora preko pet godina za krivično delo sa elementima nasilja ili ako je presudom prvostepenog suda izrečena kazna zatvora od pet godina ili teža kazna, a način izvršenja ili težina posledice krivičnog dela su doveli do uznemirenja javnosti koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka.

Osumnjičenom Aleksiću se stavlja na teret izvršenje osam krivičnih dela silovanja i pet krivičnih dela nedozvoljene polne radnje.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare